Timoteju Jordan 5. mesto na svetovnem pokalu v Poreču

30. 6. 2022 se je član KK Bushido Timotej Jordan udeležil največjega in enega izmed najmočnejših karate tekmovanj na svetu, ki jo Svetovna karate zveza (WKF) uspešno organizira že vrsto let v sodelovanju s Hrvaško karate zvezo v Poreču na Hrvaškem, s katero se tudi zaključuje prva polovica letošnje tekmovalne sezone.

Na tokratnem tekmovanju je svojo udeležbo zabeležilo 44 držav. Tekmovanje se že drugo leto odvija v Športni dvorani Žatika v Poreču, v predhodnih letih je tekmovanje domovalo v Umagu.  

Timotej je kot edini slovenski predstavnik v kategoriji U21 do 84 kg zastopal našo državo. 26 najboljših tekmovalcev se je podalo na tatami v izločilne dvoboje. Timotej je odlično speljal prvo borbo s poljskim predstavnikom, s visoko zmago premagal Italijana v drugem dvoboju, nato še angleškega tekmovalca. V četrtem krogu je kot finalist na pool-u, moral priznati poraz s tekmovalcem iz Hrvaške, ki je tudi slavil končno zmago. Timotej je pred sabo imel še samo zaključni dvoboj za bronasto medaljo, a mu tesni poraz s avstralskim predstavnikom in rezultatom 2:1 prepreči stopiti na zmagovalne stopničke. Svetovni pokal zaključi na sicer nehvaležnem 5. mestu, a s tako močnega tekmovanja odhajamo zelo zadovoljni. Timotej je ponovno dokazal, da sodi v sam svetovni vrh karateistov.

Timotej skozi vsa leta uspešno nadaljuje svojo športno karijero, v letošnji sezoni v članski kategoriji, kamor je prestopil aprila. Pred nami je druga polovica letošnje tekmovalne sezone, zato nadaljujemo s pripravami na jesenski del, kjer je pred nami še vrsto močnih tekmovanj doma in v tujini.

KK BUSHIDO

(foto: Borut Močnik)