Mini olimpijada v Rogaški Slatini

V sklopu tretjega mednarodnega Festivala športnega in dokumentarnega filma je v Rogaški Slatini to soboto potekala Mini olimpijada, ki so jo poleg organizatorjev festivala pripravili Olimpijski komite Slovenije ter Športna zveza Rogaška, ob pomoči športnih društev iz slatinske občine.

Namen dogodka je predvsem mlade navdušiti za gibanje, za šport, saj udeleženci spoznavajo različne športne panoge. Letos so se na Evropski ploščadi in okoli nje preizkusili v nogometu, košarki, namiznem tenisu, karateju, planinstvu, gasilstvu, golfu, metu frizbija in cornholu (štrbunku). Otroci morajo obiskati vse postojanke in zbrati žige ter tako uspešno opraviti naloge, le tako se lahko potegujejo za različne nagrade. Prireditev se sicer začne z olimpijskim protokolom, v klopu katerega na prizorišče prinesejo tudi olimpijsko zastavo in baklo. Otrokom je pri tem pomagala dobitnice bronaste olimpijske medalje Katja Koren, ki je mlade tudi pozneje spodbujala pri soočanju z različnimi izzivi pri spoznavanju športnih panog.

Prireditev vsako leto obišče več otrok, še posebej zanimivo je bilo letos, saj so bili v večini zelo mladi, ki so jih pri prvih športnih dogodivščinah spodbujali starši, pa še maskota OKS Foksi. Športna zveza Rogaška Slatina je poskrbela, da so sodelovala naša društva: NK Rogaška, KD Janina, NTK Rogaška, PD Boč-Kostrivnica, Karate klub Kozjansko in Obsotelje ter PGD Rogaška Slatina, za met frizbija in golf je poskrbel OKS. V prijetnem, na posebej vročem sobotnem dopoldnevu, so otroci in njihovi starši spoznavali lepote različnih športnih panog  in se družili z vrstniki.    

Oznake: