KD Janina državne prvakinje U15 in podprvakinje U13

 Z zmago 47:37 nad kranjskim Triglavom se košarkarice U15 ekipe KD Janina zasluženo veselijo naslova državnih prvakinj. Na tretjem mestu so sezono zaključile igralke Krke, četrte pa so mlade Ježičanke. Za najboljšo igralko je bila izbrana domača kapetanka Lina Jerković.

Slatinčanke pod vodstvom trenerja Željka Jotića so tako sezono končale brez poraza, finalna zmaga, 23. po vrsti, je bila dosežena z najnižjo razliko od vseh zmag. Slatinske punce so imele v finalu pred polnimi tribunami kar precej treme, kar se je poznalo pri zbranosti, oziroma zgrešenih metih. Kljub temu so tri minute pred koncem polčasa vodile 25:10, nato pa dovolile delni izid nasprotnic kar 14:0 in na odmor šle le s točko prednosti. Za še večjo živnost na igrišču, klopi in tribunah, so Gorenjke, ki jih vodi nekdanji igralec Rogaške Miha Fon, poskrbele na začetku tretje četrtine, ko so celo prešle v vodstvo. Ključni moment tekme pa se je zgodil tri minute pred koncem tega dela igre, ko je kapetanka in najboljša igralka domače ekipe in turnirja Lina Jerković ukradla žogo nasprotnici, ki je naredila nešportno osebno napako. Po dveh uspešnih prostih metih so domače zadele še met za tri in prišle do prednosti, ki je niso izpustile do konca tekme in velikega slavja. Ekipa, ki je pred tremi leti v isti dvorani postala državni prvak v kategoriji U13, tako nadaljuje prevlado v svoji starostni kategoriji.

V polfinalu so Slatinčanke brez težav ugnale KK Derby Ježica 69:49, Triglav pa je premagal Krko z izidom 63:56. V tekmi za tretje mesto so Dolenjke premagala Ljubljančanke 63:51.

Ekipa U13 z naslovom državnih podprvakinj presegla vsa pričakovanja

V Športni dvorani Poden v Škofji Loki so državne prvakinje v kategoriji deklet do 13 leta starosti prepričljivo postale košarkarice škofjeloškega Domela, ki so v finalu s 73:40 ugnale naša dekleta.

Tokrat našim ni šlo, tekmice pa so imele dan s statistiko, ki se je ne bi sramovale niti članske ekipe. Dobra prva četrtina in vodstvo naše ekipe jih ni zmedlo, zaigrale so še bolj agresivno in do konca nabrale visoko prednost 33 točk. Med našimi jim je z dvojnim dvojčkom (19 točk, 10 skokov, 4 blokade) najbolje parirala kapetanka Hana Jerković, ki je bila tudi izbrana v najboljšo petereko turnirja.

Čestitke dekletom za izjemno sezono, ki je bila dolga in naporna, velik poklon pa prvakinjam iz ekipe Domel Škofja Loka, ki že dve leti dominirajo v kategoriji U13 .

Bron je pripadel Celjankam, slednje so bile v tekmi za tretje mesto z 68:62 boljše od košarkaric Jelša Šmarje. Nagrade mladim košarkaricam je podeljevala tudi slovenska reprezentantka Teja Oblak.