Karateisti Kozjanskega in Obsotelja na državnem pokalnem prvenstvu Slovenije 2022 med TOP 10 klubi

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja so imeli pester tekmovalni vikend. V soboto, 23.4. so se udeležili tekmovanja v Sevnici- Tanin Open 2022, kjer se je pomerilo okoli 180 tekmovalcev.  V nedeljo, 24.4.2022 pa je v Črnomlju potekalo 1. državno pokalno tekmovanje Slovenije za leto 2022.

Skupno se ga je udeležilo 353 tekmovalcev iz 48 klubov. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v boj za medalje na državni ravni poslal dvanajst članski tim, ki je bil kot vedno izjemno motiviran, pripravljen dati vse od sebe ter v odlični tekmovalni formi. Vedno znova in znova posegajo po najvišjih mestih. Tako je bilo tudi sedaj. Ničesar ne prepustimo naključju. Naš klub je poznan po tem, da dela 100% predano, strokovno, požrtvovalno in seveda športno korektno. Smo eden redkih karate klub v Sloveniji, ki tekmuje na najvišjem državnem nivoju v obeh disciplinah-kate in športne borbe.

Začeli smo z nastopi v katah. Najprej sta na urniku začela kadeta Grega Zbil in Luka Bele. Oba sta v svoji skupini premagovala vse svoje nasprotnike, nato sta se srečala v klubskem finalu. Grega Zbil je na koncu osvojil 2.mesto, Luka Bele pa je postal zmagovalec kategorije. Na drugem tatamiju se je začela odvijati druga kategorija kata mlajši kadeti. Tudi tukaj smo imeli dva predstavnika- Filip Lotrič, Tilen Prah. Oba sta izjemno dobro začela. Šlo je vse v smeri klubskega finala. V četrtfinalu pa je na žalost Filip Lotrič izgubil, saj je naredil napako ter bil diskvalificiran. Tudi to je del športa in življenja, ki te utrdi za nadaljnje življenjske preizkušnje. Tilen Prah pa se je z lahkoto prebil v finale. V finalu je na tesno izgubil z 3:2.

Tekmovanje se je popoldan prevesilo v športne borbe. Začela sta Andraž Križnik, v kategoriji malčki -30kg in Ela Droždan Volf v kategoriji malčice +30kg. Naša najmlajša nastopajoča sta komaj začela nabirati izkušnje in imela ognjeni krst. Ta tekma je bila zanju velik izziv in preizkušnja. Anže je na koncu osvojil 5. mesto, Ela pa je posegla po medalji in osvojila 3. mesto. Nastopil je tudi Andraž Lotrič, v kategoriji borbe dečki -30kg. Po izjemno dobrih bojih, je v polfinalu imel veliko smolo in na koncu pristal na nehvaležnem 5. mestu. Na tatmi se je po dalšem premoru zaradi poškodbe vrnil Benjamin Herman, v kategorij ml.kadeti +55kg. Zaradi neobremenjenosti, se je zelo dobro boril in na koncu osvojil 3. mesto.  Leon Sodin je prestopil v višjo kategoriji, ml.kadeti -40kg. Z lepimi tehnično taktičnimi borbami si je priboril 3. mesto. Med kadeti +70kg je nastopil še enkrat Luka Bele, tokrat še v borbah  in osvojil 3. mesto.

V kategoriji borbe ml. kadetinje sta bili dve predstavnici našega kluba Ana in Lea Bele. Po napetih bojih sta poskrbele za novi klubski finale. Zaradi poškodbe je Lea morala predati finalni obračun in je tako na najvišjo stopničko stopila Ana, Lea pa si je priborila drugo mesto. Tako kot smo začeli, smo tudi končali. Z zmago seveda. Že tretjo tega dne. Zadnja nastopajoča Lara Sodin, je v kategoriji mladinke -53kg taktično in premišljeno premagala vse nasprotnice in osvojila 1. mesto. 

Na klubski lestvici po seštevku točk celotnega tekmovanja smo se zavihteli na visoko 8. mesto. Čestitke vsem nastopajočim, staršem, Mateji in Davidu za nesebično pomoč poškodovanki, trenerjem in vodji ekipe Daniju Lotriči in Mihu Romihu pri motiviranju in strokovni podpori.