Izbrali smo športnico in športnika leta 2023 v občini Rogaška Slatina

Na posebni športno-zabavni prireditvi, ki je 26. januarja potekala v slatinskem kulturnem centru, je Športna zveza Rogaška Slatina razglasila naj športnico in naj športnika leta 2023 v občini Rogaška Slatina. Na prireditvi so razglasili še ekipo leta 2023 ter podelili priznanja perspektivnim športnikom, mladim za športne uspehe, za uspehe v šolskem športu ter zaslužnim športnim delavcem.

Športnica leta 2023 je postala Tjaša Turnšek – KD Janina,

Športnik leta 2023 Marcel Lorber – NK Maribor

Športnica leta  

Predlagana je bila le Tjaša Turnšek Košarkarsko društvo Janina, zato je bila za športnico leta imenovana brez glasovanja.

Športnik leta

Za športnika leta so bili nominirani: Nejc Gradišar – Nogometni klub Rogaška, Marcel Lorber – Nogometni klub Maribor,  Marko Peček – Futsal klub Dobovec in Mark Šepic – Boks klub Legionar.

Marcel Lorber – nogomet – NK Maribor

Za mladega Slatinčana Marcela je bilo leto 2023 gotovo nekaj posebnega, saj je postal standardni član prve postave enega najboljših klubov v Sloveniji in več kot upravičil zaupanje trenerjev, najprej Krznarja, nato Šimundže. Večkrat si je zaslužil pohvale tako trenerjev kot športne javnosti.  Standardno dobre igre v klubu so mu prinesle tudi standardno mesto v državni reprezentanci do 19 let, v kateri je bil tudi kapetan. Jeseni je postal član mlade slovenske reprezentance.

Naj ekipa – Članska ekipa NK Rogaška

Z zanesljivo zmago v tekmi zadnjega kroga druge državne nogometne lige je ekipa Nogometnega kluba Rogaška osvojila naslov prvaka lige in uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo. Slavje slatinskih nogometašev je v Krškem pospremilo več kot 500 ljubiteljev nogometa iz Rogaške Slatine.

Slatinski nogometni klub je tako dosegel največji uspeh v svoji zgodovini, kajti, klub kateri je v začetku 90. let prejšnjega stoletja igral v prvi ligi, se je imenoval Steklar in je nekaj let po igranju v prvi ligi ugasnil, nato je nastal sedanji NK Rogaška. Ta klub se je pred šestimi leti iz lige MNZ Celje prebil v tretjo slovensko ligo, pred dvema letoma pa v drugo. Jesen 2022 so končali  na prvem mestu lestvice druge lige in se spomladi z NK Aluminij potegovali za prvo mesto, tako je dva pomladna meseca v Rogaški Slatini en teden prevladovala evforija, ko je njihov klub bil vodilni na lestvici, drugi teden pa skrb, kako se bodo spet povzpeli na tron. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu v Krškem pa so bile pozabljene vse skrbi in najbolj vroči navijači so se kar na igrišču veseli osvojitve naslova prvaka druge lige.

Dobitnika priznanje »Zaslužni športni delavec« sta Maro Markovinovič – Košarkarski klub Rogaška in Branislav Jokanović – Boks klub Legionar.

Za športne uspehe v letu 2023 so priznanja prejeli: Dženan Avdibašić in Mia Mastnak – Karate klub Bushido, Lukas Osek – tekmovalec v motokrosu in ekipa košarkaric U17 KD Janina.

Priznanja perspektivni športnik so prejeli: Jan Klemenčič in Zarja Petan – Karate klub Rogaška Slatina, Lara Sodin, Miha Jurak in Vanna Vilk Petanjek – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Gaj Gajšek in Sven Fidler – Karate klub Bushido, Nik Stankovič in Žiga Gajster – Košarkarski klub Rogaška, Urban Jeršečič in Bor Krumpak – Nogometni klub Rogaška, Jure Kit in Sven Šestanj – DKŠ Rogaška Slatina, Ema Žolgar in Neja Colnerič – KD Janina

ŠOLSKI ŠPORT

Ekipa deklet II. OŠ Rogaška Slatina, ki je na finalnem turnirju Košarkarski superšolar osvojila tretje mesto.

Ekipa fantov II. OŠ Rogaška Slatina, ki je na finalnem turnirju Košarkarski superšolar osvojila četrto mesto

Nogometna ekipa starejših učencev I. OŠ Rogaška Slatina

Ekipa I. OŠ, ki je osvojila naslov državnih prvakov v Tee ballu

Dekliška nogometna ekipa ŠOLSKEGA CENTRA ROGAŠKA SLATINA

Oznake: