Izbrali smo športnico in športnika leta 2022 v občini Rogaška Slatina

Na posebni prireditvi, ki je potekala 17. februarja v slatinskem kulturnem centru, je Športna zveza Rogaška Slatina razglasila naj športnico in naj športnika leta 2022 v občini Rogaška Slatina. Na prireditvi so razglasili še ekipo leta 2022 ter podelili priznanja perspektivnim športnikom, mladim za športne uspehe, za uspehe v šolskem športu ter zaslužnim športnim delavcem ter zahvalo podporniku športa v občini.

Športnica leta 2022 je postala Tjaša Turnšek – KD Janina,

športnik leta 2022 Gal Šepic – BK Legionar

Za športnico leta sta bili nominirani: Alja Kutija iz Karate kluba Rogaška Slatina ter Tjaša Turnšek Košarkarsko društvo Janina.

Alja je v letu 2022 osvojila medalje na mednarodnih turnirjih, državnem prvenstvu, državnih pokalnih tekmovanjih, na katerih je osvojila naslov državna pokalna prvakinja v katah članice in zelo solidno nastopala s slovensko reprezentanco na Balkanskem prvenstvu.

Tjaša je v lanski sezoni brez izgubljene tekme s ekipo KD Janina osvojila naslov državnih prvakinj v kategoriji U15. Na zaključnem turnirju državnega prvenstva je bila Tjaša še enkrat več izbrana tudi v najboljšo peterko turnirja. Kot članica državne reprezentance je nastopila na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem in na Evropskem prvenstvu divizije A na Portugalskem v svoji, U-16 generaciji.

Za športnika leta so bili nominirani: Timotej Jordan – Karate klub Bushido, Rok Pirtovšek – Nogometni klub Rogaška, Marko Peček – Futsal klub Dobovec, Staš Sivka – Košarkarski klub Rogaška in Gal Šepic – Boks klub Legionar.

Timotej je kategorizirani športnik pri Olimpijskem komiteju Slovenije in prejemnik 4-letne olimpijske štipendije za športne dosežke v športni panogi karate. Je reprezentant A kategorije pri Karate zvezi Slovenije in najboljši karateist v kategoriji mlajših članov do 21 do 84 kg (18 -21 let) let, ki tekmuje tudi v članski kategoriji do 84 kg.

Rok je bil v letu 2022 eden izmed ključnih igralcev članske ekipe Nogometnega kluba Rogaška. S svojimi odličnimi igrami je ogromno prispeval h končnemu 4. mestu članske ekipe v lanski tekmovalni sezoni 2. slovenske nogometne lige in naslovu jesenskega prvaka v sezoni2022/23.  V lanski sezoni 2. SNL je Rok kot edini igralec v ligi odigral vse možne minute (30 nastopov in 2700 minut).

Marko je bilo leto 2022 zelo uspešno in tudi posebno, saj se je izkazal dvakrat – najprej v polfinalu pokalnega tekmovanja, ko je z ubranjenimi streli svoji ekipi priboril nastop v finalu in posledično osvojitev pokala, nato še v prvi tekmi finala državnega prvenstva, saj je z obrambami prinesel vodstvo svoji ekipi. Po odstopu nasprotne ekipe je Marko z Dobovcem postal državni prvak in uspešno igral v mednarodni ligi.

Staš  je lani bil član reprezentance U-20, kljub temu da je bil eno leto mlajši od soigralcev, je igral pomembno vlogo v ekipi. V letu 2019 je bil član reprezentance U-16. in bil pomemben član reprezentanc mlajših kategorij, letos je spet med kandidati za reprezentanco U20.  Je pomemben člen članske ekipe Rogaške, saj zaradi svoje višine lahko igra na več različnih pozicijah. Gre za sodobnega košarkarja, ki ga lahko talent in trening pripelje do mednarodnega nivoja.

Gal trenutno eden najboljših boksarjev v Sloveniji v svoji kategoriji, zagotovo pa najaktivnejši in najuspešnejši na mednarodni sceni. Lani je prvi uspeh dosegel v Grčiji, kjer je osvojil IBA – turnir Svetovne boksarske organizacije. V regionalni ligi je nizal zmage, na velikem tekmovanju v Mariboru (Silver Belt), je prišel do polfinala, kjer pa je v enakovredni borbi izgubil proti trenutno aktualnemu prvaku Evrope in tretjemu na svetovni lestvici Vakhidu Abbasovu. Od 15 dvobojev v letu 2022 ima le dva poraza. Zanj so se začeli zanimati tudi promotorji iz profesionalnega sveta boksa.

Naj ekipa

EKIPA U15 Košarkarsko društvo Janina

Ekipa slatinskih deklet, rojenih med leti 2006 in 2009, ki pod vodstvom izjemnega mladega trenerja Željka Jotića že od sezone 2016-17 in debija v starostni kategoriji U11, v večinoma enaki zasedbi kroji vrh slovenske dekliške košarke, je po dveh okrnjenih sezonah, v katerih je vseeno osvojila pokalno lovoriko U13 in tretje mesto državnega prvenstva U15, ponovno, na istem mestu kot leta 2019, v matični dvorani osvojila lovoriko državnih prvakinj kategorije U15.

Dekleta so skozi celotno sezono kazala dominantne predstave in v 24 tekmah zabeležila prav toliko zmag s povprečno razliko v koših +35! V izjemnem vzdušju polne dvorane Janina na zaključnem turnirju četverice so dekleta najprej v polfinalu premagala ljubljansko Ježico, nato pa v finalu še kranjski Triglav.

Zasedba ekipe državnih prvakinj U15: Lina Jerković (kap.), Zara Blažun, Hana Gobec, Hana Jerković, Lana Kobilšek, Klara Lešnik, Ema Medved, Neža Pobežin, Ajda Šrimpf, Tjaša Turnšek, Špela Virant in Monja Žumer.

Dobitnici priznanje »Zaslužni športni delavec« sta Darinka Tadina iz Nogometnega kluba Rogaška in Nanika Čakš iz Kolesarskega kluba Rogaška.

Nanika Čakš in predsednik Športne zveze Rogaška Slatina, Matjaž Ošlak

Za športne uspehe v letu 2022 so priznanja prejeli: Marcel Lorber – NK Maribor, Tilen Štern in Alja Tramšek – Karate klub Bushido, Leon Sodin in Luka Bele iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Ekipa starejših učenk v košarki II. OŠ Rogaška Slatina.

Dobitniki priznanj za športne uspehe

Oznake: