Športna zveza (ŠZ) Rogaška Slatina bo po letu premora na posebni prireditvi razglasila športnico in športnika leta 2021 v občini Rogaška Slatina. Izvršni odbor ŠZ Rogaška je na podlagi predlogov društev in lastni presoji določil nominirane za športnico in športnika leta 2021 v občini Rogaška Slatina.

Med športnicami sta nominirani:

Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina. Laura je v letu 2021 nadaljevala z doseganjem odličnih rezultatov na turnirjih doma in v tujini. Osvojila je dva naslova državne prvakinje – pri članicah v kategoriji –61 kg, pri mlajših članicah pa –68 kg. Uspešno je nastopila na balkanskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer je kot članica reprezentance Slovenije v kategoriji borbe ekipno osvojila srebrno medaljo.

Lana Iseinoski – Košarkarsko društvo Janina. Lana je kot članica slovenske reprezentance do 16 let nastopila na FIBA svetovnem prvenstvu na Portugalskem, ki je potekal v obliki challengerja. Dekleta so premagala vse nasprotnice in se uvrstila na svetovno prvenstvo reprezentanc do 17 let. Lana je nastopila na petih tekmah in povprečno dosegla po 16 točk. V državnem prvenstvu je imela povprečje kar 25 točk na tekmo.

Med športniki sta nominirana:

Mario Mika Rokavec – Nogometni klub Rogaška. Mika je kapetan članske ekipe in eden njenih najpomembnejših igralcev, ki v Rogaški Slatini igra že tretje leto. Je oseba, ki s pozitivno energijo navdušuje vse v klubu in je vzor mladim nogometašem. Zaradi pozitivnega in profesionalnega odnosa ga v klubu zelo spoštujejo. V sezoni 2020/21 je bil eden ključnih igralcev za osvojitev 3. SNL vzhod, jeseni je navduševal v drugi ligi.

Petar Vujačić – Košarkarski klub Rogaška. Petar je bil član slatinskega košarkarskega kluba v mlajših selekcijah, kjer je izstopal, nato pa se za nekaj časa kalil v nekaterih drugih klubih (Partizan, Olimpija, Triglav). Poleti 2020 se je vrnil v ekipo Rogaške in takoj potrdil, da je že košarkar z veliko znanja, ki pa še želi napredovati. V letošnji sezoni je Petar eden ključnih mož v ekipi in s konstantnimi igrami dokazuje velik napredek v igri. 

Image

Vabljeni na prireditev

ŠPORTNICA IN ŠPORTNIK LETA 2021
V OBČINI ROGAŠKA SLATINA

v petek, 8. aprila 2022, ob 19. uri
v Kulturnem centru Rogaška Slatina

GLASBENI GOST: DEJAN VUNJAK

POSEBNA GOSTJA: TAJDA KORČE

VSTOP JE PROST. Vljudno vabljeni!