Glasujte za športnico in športnika leta 2022!

Športna zveza (ŠZ) Rogaška Slatina bo na posebni prireditvi v februarju razglasila športnico in športnika leta 2022 v občini Rogaška Slatina. Izvršni odbor ŠZ Rogaška je na podlagi predlogov društev in lastni presoji določil nominirane za športnico in športnika leta 2022 v občini Rogaška Slatina.

Med športnicami sta nominirani:

ALJA KUTIJA – karate –Karate klub Rogaška Slatina

Ime Alja Kutija se v zadnjih letih pogosto pojavlja med slovenskimi karateistkami, ki dosegajo odlične rezultate, tako doma kot v tujini. V letu 2022 je uspešno nastopala na mednarodnih turnirjih, pokalnih tekmah Slovenije, državnem prvenstvu, 22. Balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 članice in 26. Balkanskem prvenstvu za članice in veteranke.

Alja je v letu 2022 osvojila medalje na mednarodnih turnirjih, državnem prvenstvu, državnih pokalnih tekmovanjih, na katerih je osvojila naslov državna pokalna prvakinja v katah članice in zelo solidno nastopala s slovensko reprezentanco na Balkanskem prvenstvu.

TJAŠA TURNŠEK – košarka – Košarkarsko društvo Janina.

Kljub šele petnajstim letom starosti in vsaj eni, s strani Covida »odvzeti« sezoni, je Tjašina kolekcija lovorik in uspehov na državni in mednarodni sceni več kot impresivna. Tako je s svojo ekipo KD Janina po osvojenem državnem prvenstvu in pokalu v kategoriji U13 in nato 3. mestu v prvi sezoni kategoriji U15 (2021/22), v lanski sezoni brez izgubljene tekme osvojila naslov državnih prvakinj v kategoriji U15. Na zaključnem turnirju državnega prvenstva je bila Tjaša še enkrat več izbrana tudi v najboljšo peterko turnirja.

Kot članica državne reprezentance je nastopila na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem in na Evropskem prvenstvu divizije A na Portugalskem v svoji, U-16 generaciji. Tjaša je bila povabljena in odigrala opaženo vlogo tudi v generacijo starejši izbrani vrsti U-17 in to kar na svetovnem prvenstvu na Madžarskem.


Med športniki so nominirani:

TIMOTEJ JORDAN – karate – Karate klub Bushido

Timotej Jordan je kategorizirani športnik pri Olimpijskem komiteju Slovenije in prejemnik 4-letne olimpijske štipendije za športne dosežke v športni panogi karate. Je reprezentant A kategorije pri Karate zvezi Slovenije in najboljši karateist v kategoriji mlajših članov do 21 do 84 kg (18 -21 let) let, ki tekmuje tudi v članski kategoriji do 84 kg (21-99 let). Timotej se udeležuje največjih svetovnih pokalov, lig in prvenstev, evropskih prvenstev, balkanskih in mednarodnih tekmovanjih, kjer kot reprezentant zastopa državo Slovenijo in matični klub. Po letošnjem prestopu v mlajše člane je trenutno na 14. mestu uradne svetovne WKF lestvice mlajših članov do 84 kg.

Po izpolnitvi reprezentančne norme pa je že potrdil nastop na Mladinskem evropskem prvenstvu 2023 na Cipru, ki bo februarja, marca letos pa še nastop na Evropskem članskem prvenstvu v Španiji.

ROK  PIRTOVŠEK – nogomet –  NK Rogaška

Rok je bil v letu 2022 eden izmed ključnih igralcev članske ekipe Nogometnega kluba Rogaška. S svojimi odličnimi igrami je ogromno prispeval h končnemu 4. mestu članske ekipe v lanski tekmovalni sezoni 2. slovenske nogometne lige. Po končani sezoni se je Rok odločil, da bi se preizkusil v novih izzivih in odšel iz kluba, vendar se je po dveh mesecih vrnil nazaj v Rogaško. S svojim profesionalnim odnosom je znova vsem pokazal, kako pomemben člen ekipe je.

S svojo pozitivno energijo močno vpliva na vse igralce v slačilnici in jih konstantno spodbuja, na igrišču pa odlično opravlja obrambne naloge, usmerja svoje soigralce in ob prekinitvah pred nasprotnikovim golom predstavlja veliko nevarnost. V lanski sezoni 2. SNL je Rok kot edini igralec v ligi odigral vse možne minute (30 nastopov in 2700 minut).

MARKO PEČEK – futsal – FK Dobovec

Za Marka je bilo leto 2022 zelo uspešno in tudi posebno. Vrsto let je bil drugi vratar v najboljšem slovenskem futsal klubu Dobovec, kjer je potrpežljivo čakal na priložnost ob najboljšem slovenskem vratarju Damirju Puškarju. Še največ priložnosti je dobil, ko je nasprotnik izvajal kazenski strel, še posebej, če so ti streli odločali o zmagovalcu tekme.

Lani se je tako izkazal dvakrat – najprej v polfinalu pokalnega tekmovanja, ko je z ubranjenimi streli svoji ekipi priboril nastop v finalu in posledično osvojitev pokala, nato še v prvi tekmi finala državnega prvenstva, saj je z obrambnim strelom nasprotnika prinesel vodstvo svoji ekipi. Kot se je pozneje izkazalo, je bila to odločilna tekma za naslov. Po lanski sezoni se je Puškar poslovil, Marko pa je postal prvi vratar Dobovca in nastopal tudi v mednarodni ligi prvakov. 

STAŠ SIVKA – košarka – Košarkarski klub Rogaška

Staš Sivka, član Košarkarskega kluba Rogaška je od začetkov svojega ukvarjanja s košarko, eden najbolj perspektivnih slovenskih košarkarjev, še posebej izstopa v svoji starostni kategoriji. Lani je bil član reprezentance U-20, kljub temu da je bil eno leto mlajši od soigralcev, je igral pomembno vlogo v ekipi. V letu 2019 je bil član reprezentance U-16. Staš je bil pomemben član reprezentanc mlajših kategorij, letos je spet med kandidati za reprezentanco U20. Je pomemben člen članske ekipe Rogaške, saj zaradi svoje višine igra na več različnih pozicijah.

Gre za sodobnega košarkarja, ki ga lahko talent in trening pripelje do mednarodnega nivoja.

GAL ŠEPIC – boks – Boks klub Legionar

Gal Šepic je trenutno eden najboljših boksarjev v Sloveniji, zagotovo pa najaktivnejši in najuspešnejši tudi na mednarodni sceni. Lani je prvi uspeh dosegel v Grčiji, kjer je osvojil IBA – turnir Svetovne boksarske organizacije, zlato medaljo si je zagotovil z zmago v finalu nad domačinom. V Regionalni ligi je nastopal za BK Slavija iz Banja Luke. Gal je premagal najboljše boksarje iz Črne gore, Makedonije in Srbije. Dve zmagi je dosegel na turnirju na Portugalskem v Lizboni. Nastopil je tudi v slovenski boksarski ligi, kjer je premagal Ukrajinca, ki nastopa za Maribor ter boksarja iz kluba Dejan Zavec Boxing. Na velikem tekmovanju v Mariboru (Silver Belt), kjer so boksali boksarji iz vseh kontinentov, je prišel do polfinala, kjer pa je v enakovredni borbi izgubil proti trenutno aktualnemu prvaku Evrope in tretjemu na svetovni lestvici Vakhidu Abbasovu, ki nastopa za Srbijo in osvojil bronasto kolajno.

Gal Šepic nastopa v polsrednji kategoriji (do 71 kg). Od 15 dvobojev v letu 2022 ima le dva poraza. Zanj so se začeli zanimati tudi promotorji iz profesionalnega sveta boksa.

V kolikor želite glasovati in glasu še niste oddali, kliknite na sliko športnice in športnika za katerega želite glasovati, da se pojavi zelena kljukica, vpišite svoj e-poštni naslov in kliknite gumb Oddajte svoj glas.
Glasovanje je odprto do 2. februarja 2023.

Glasovanje se je zaključilo z 2. februarjem 2023.

Oznake: