Dobrodelno: Tek in palačinke za Klemna

Letošnji tradicionalni Rogaški tek, ki ga organizira Športna zveza Rogaška, je imel tudi dobrodelno noto. Znani ultra tekač Bogomir Dolenc, ki vse projekte dela z dobrodelno noto, je na teku pekel palačinke, izkupiček od prostovoljnih prispevkov pa je bil namenjen fantu s posebnimi potrebami iz Kostrivnice Klemnu Žeraku.

Odziv mladih tekačev in njihovih staršev je bil zelo dober. Ekipa Bogomirja Dolenca je komaj uspela speči dovolj palačink, zaradi velikega povpraševanja so jih pekli še uro po koncu uradnega dela teka. V posebni skrinjici se je nabralo 565 EUR, športna zveza pa je pomoč za Klemna zbirala še pri drugih donatorjih, ki so bili pripravljeni pomagati in zbrala še dodatnih 800 EUR. Ves izkupiček je predsednik ŠZ Rogaška, Matjaž Ošlak, izročil mami Klemna Žeraka, ki se je za pomoč vsem srčno zahvalila.

Pri dobrodelnem Rogaškem teku so nam pomagali: Občina Rogaška Slatina, Bogomir Dolenc z ekipo, MOS Servis in Peter Volovšek, Panles in Robert Pažon, Rogaške novice, Radio Štajerski val, športni pedagogi iz obeh osnovnih šol ter šolskega centra, PGD Steklarna Rogaška, Športno društvo Kostrivnica, Unistek Vlado Pušaver, Območna organizacija RK Šmarje ter posamezniki: Marjan Bračun, Aleš Tadina, Andrej Jagodič, mag. Branko Kidrič, Katja Žolgar, Klemen Drovenik, Marjanca Kamenšek, Zlatka Polajžer, Matjaž Ošlak ter Jože Strniša.

Hvala v našem in imenu Klemna Žeraka!

Dobrodelne palačinke so šle za »med«. Foto: Jože Strniša

Oznake: