Dobrodelno kolesarjenje ”EVERESTING”

Slovenci smo znani po tem, da ko stopimo skupaj, lahko premikamo gore. V nedeljo, 8. avgusta se bomo povezali za dober namen, Za otroke Slatinskih osnovnih šol. Za otroke, ki ne vidijo morja, ki nimajo najsodobnejših pripomočkov za šolo, otroke, ki živijo na robu socialnega dna. Takim otrokom želimo pomagati.

URBAN ŠIPEC, profesor športne vzgoje na II. OŠ Rogaška Slatina bo izvedel dobrodelno kolesarjenje imenovano »KOLESARSKI EVERESTING«. Gre za ekstremno zahteven kolesarski podvig, ki od človeka zahteva vrhunsko telesno in psihično pripravo, ker človeka pripelje do skrajnih telesnih zmogljivosti.
To pomeni, da se bo s kolesom 23-krat zapored povzpel na Boč in na ta način prekolesaril 8848 višinskih metrov, kar je višina najvišje gore sveta, Mount Everest.Kolesarjenje bo izvedel brez odmora za kar bo predvidoma potreboval okoli 15 ur.Dobrodelno kolesarjenje, »kolesarski everesting«, bo izvedel sam.In kako lahko projekt podpremo?Tako,da za ta podvig sliši čimveč ljudi. Posameznikov, podjetnikov,….IZZIV za vse nas naj bo 1 v. m. (višinski meter) = 1 €.Sredstva se bodo zbirala na posebnem TRR računu in se po končanem projektu razdelila med VSE tri osnovne šole v občini Rogaška Slatina.Prispevke lahko nakažejo na šolski TRR: SI56 01306-6030678013SKLIC: SI01 299411-2021-00013namen nakazila: Izvedba »everestinga«.Projekt podpirajo I., II. in III. OŠ Rogaška Slatina, Občina Rogaška Slatina, Rogaške novice, Športna zveza Rogaška Slatina, Total Mont, Produkcija Potograf (Blaž Lah in Matic Javornik), Katja Žolgar, Podoba d.o.o..STOPIMO SKUPAJ, DOKAŽIMO, DA NAM NI VSEENO TER POMAGAJMO UČENCEM, KI POTREBUJEJO POMOČ! SKUPAJ NAM BO USPELO!
Hvala, ker podpirate dobre zgodbe.

Everesting Urban Šipec

Oznake: