Športnika leta 2019 sta Laura Potisk in Grega Zbil

30 Jan

avtor:

Kategorija: Uncategorized

Komentarjev: 0

Športna zveza Rogaška Slatina je letos pripravila že 25. Izbor športnice in športnika leta v Občini Rogaška Slatina. Naj športnico in športnika so razglasili na posebni prireditvi v petek, 24. januarja v slatinskem kulturnem centru. Na prireditvi so podeli še vrsto priznanj.

Na osnovi glasovanja  športnih društev, članov ŠZ Rogaška, članice in članov Izvršnega odbora ŠZ Rogaška in bralcev lokalnega časopisa Rogaške novice je športnica leta 2019 v občini Rogaška Slatina postala Laura Potisk iz Karate kluba Rogaška Slatina, športnik leta pa Grega Zbil iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Kot glasbeni gost je nastopila skupina Zvita feltna, zaplesale so punce iz Kuš ni me, nastopili so učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina, prireditev je povezovala Katja Žolgar.

Nominirane za športnico leta:

  • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina,
  • Tjaša Turnšek – Košarkarsko društvo Janina.
  • Nominirani za športnika leta:
  • Timotej Jordan – Karate klub Bushido,
  • Lukas Osek – Moto klub Gajser,
  • Marko Peček – Futsal klub Dobovec,
  • Patrik Škrablin – Karate klub Rogaška Slatina,
  • Grega Zbil – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina.  Laura je letu 2019 nadaljevala z odličnimi nastopi v mladinski konkurenci. Kot članica slovenske reprezentance je nastopila na svetovnem prvenstvu za mlajše kategorije v Čilu in zasedla odlično peto mesto, temu je dodala še sedmo mesto na evropskem prvenstvu, tretje na prvenstvu Balkana in drugo v državnem prvenstvu.

Grega Zbil – Karate klub Obsotelje in Kozjansko. Grega, ki trenira in tekmuje v kategoriji KATE, se je v letu 2019 prebil med vodilne karateiste v svoji starostni kategoriji v Sloveniji. Odlično je nastopil na prvenstvu Balkana v Banji Luki, kjer se je po nekaj prepričljivih zmagah prebil v finale, kjer pa je moral priznati premoč nasprotniku iz Turčije.

Naj ekipa v letu 2019 – Ekipa deklet U 13 Košarkarskega društva Janina. Po odličnih igrah v ligaškem delu je ekipa deklet U13 KD Janina v svoji dvorani nastopila na zaključnem turnirju za osvojitev naslova državnih prvakinj v tej starostni kategoriji. Dekleta so ob bučni podpori s tribun na odlično organiziranem turnirju premagala obe nasprotni ekipi in se veselila naslova državnih prvakinj.

 Priznanje za uspehe na trenerskem področju, ki so ga podelili letos prvič in s tem nagradili nekaj mladih trenerjev za njihove uspehe.

Peter Markovinovič – Košarkarski klub Rogaška. Peter je že zelo mlad končal uspešno igralsko kariero in se posvetil trenerskemu delo v svojem matičnem klubu Rogaške, kjer je zadolžen za delo v mlajšimi selekcijami in je pomočnik članskega trenerja. Lani je postal trener državne mladinske reprezentance in z njo po 20 let spet osvojil medaljo na evropskem prvenstvu in sicer bronasto.

Željko Jotić – Košarkarsko društvo Janina. Željko je v letu 2019 za športno Rogaško Slatino dosegel enega vidnejših uspehov. Po odličnih igrah v ligaškem delu je z ekipo deklet U13 KD Janina v svoji dvorani uspel osvojiti naslov državnih prvakinj.

Za naslov državnih prvakinj je Željko zelo zaslužen s svojo strokovnostjo in mirnostjo, s kateri na igrišču najstnice. Zato si po odločitvi Izvršnega odbora Športne zveze Rogaška zasluži priznanje za uspehe na trenerskem področju.

Alen Neskič – Nogometni klub Rogaška. Alen je ob aktivnem igranju nogometa  zelo hitro začel pridobivati strokovno znanje za trenersko delo. Že nekaj let vodi kadetsko in mladinsko selekcijo v klubu, s katerima je v sezoni 2018/19 osvojil prvo mesto v Medobčinski ligi Celje.

Zaslužni športni delavec

Andraž Kobilšek – Nogometni klub Rogaška. Andraž je človek, igralec in pedagog, ki z vso svojo energijo in srcem že desetletje vzgaja in usmerja mlade nadebudne nogometaše na pot uspešnih igralcev in dobrih ljudi. Kot uspešnemu nogometnemu vratarju in vse bolj kakovostnemu trenerju mu ni težko prevzeti marsikatero težko in odgovorno nalogo v klub, od trenerja najmlajših vse do kadetske selekcije. Njegov prispevek  k razvoju nogometa je viden tako na igrišču kot ob njem.

Roman Potisk – Karate klub Rogaška Slatina. Roman že dolga leta aktivno deluje v organih Karate kluba Rogaška Slatina v katerem je bil en mandat tudi predsednik. Ves čas vodenja kluba si je prizadeval za razvoj tako na tekmovalnem, trenerskem kot organizacijskem področju. Veliko je prispeval k večji prepoznavnosti karateja v lokalni skupnosti in širše v Sloveniji.

Vida Curk – Teniški klub Rogaška Crystal. vida ima pomemben delež pri znatnem povečanju števila v žensk v klubskem članstvu, saj je za včlanitev v klub uspela navdušiti svoje znanke. Pogosto sodeluje pri organizaciji začetnih in nadaljevalnih tečajev in šol za ženske. Poleg tega že vrsto let aktivno sodeluje pri izvedbi vseh aktivnosti v klubu.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK

Tilen Prah – Karate klub Kozjansko in Obsotelje , Neža Pobežin, Zara Blažun – KD Janina,  Gal Ostruh, Alen Tovornik Vidovič – DKŠ Rogaška Slatina, Adrian Cverlin, Tin Cvek – ŠD I. OŠ Rogaška Slatina, Miha Hernavs, Nejc Majer – NK Rogaška, Dženan Avdibašić – KK Bushido, Lovro Mikša, Tinkara Krumpak – Karate klub Rogaška, David Škrabl in Staš Osrečki – košarkarski klub Rogaška, Vida Kantoci – Teniški klub Rogaška Crystal.

 

ZA USPEHE V ŠOLSKEM ŠPORTU

Ekipa Tee ball I. OŠ Rogaška Slatina – ekipa drugih in tretjih razredov je pod vodstvom Natalije Pobežin v Lipici osvojila naslov državnih prvakov, še prej so zmagali na regijskem tekmovanju. Ekipa četrtih in petih razredov je pod vodstvom Klemna Zdolška osvojila drugo mesto na državnem tekmovanju.

Ekipa deklet v košarki II. OŠ Rogaška Slatina –  Dekleta II. OŠ Rogaška so v šoskem letu 2018/19 osvojile 3. mesto v državi v košarkarskem tekmovanju SUPERŠOLAR za mlajša dekleta.

Neca Novak in Nina Mlakar – Šolski center Rogaška Slatina Dekleti četrtega letnika plešeta v okviru plesnega »Kluba Kuš ni me« že več kot 8 let, intenzivno zadnja 3 leta. Tekmovali sta v dvojicah (street dance in hip hop kategorija), v skupini do 8 plesalcev (street kategorija) in v formaciji (street dance kategorija).

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Športna zveza Rogaška organizira različna tekmovanja, ki so redna ali občasna. V poletnem času izvajamo rekreativno ligo v malem nogometu, ki poteka na prostem. Pozimi v športni dvorani Rogaška Slatina izvajamo zimsko ligo.

Informacije o dogodkih, ki jih organizira ŠZ Rogaška – Rogaški tek, Športnik leta, Test v hoji, Veter v laseh….

Spletne strani imajo naslednja društva: DPD Rolly, Košarkarski klub Rogaška, PD Vrelec, PD Boč-Kostrivnica, Plezalni klub Rogaška.

Utrinki z nekaterih dogodkov ter dogodkov športnih društev, članov ŠZ Rogaška, lahko najdete v tej galeriji.