Športnika leta 2017 sta Jasmina Zbil in Miha Fon

30 Jan

avtor:

Kategorija: Uncategorized

Komentarjev: 0

Članica slovenske reprezentance v odbojki sede Jasmina Zbil in član Košarkarskega kluba Rogaška Miha Fon sta bila na prireditvi »Športnik leta 2017 v občini Rogaška Slatina«.

Razglasitev športnice in športnika leta ter podelitev ostalih priznanj je potekala v polni dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina. Kot glasbeni gost je nastopil Isaac Palma, zaplesale so punce iz Kuš ni me, z navijaško točko so nastopili učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina, prireditev je povezovala Alenka Vodušek.

Nominirane za športnico leta:

 • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina
 • Jasmina Zbil  – državna reprezentanca v odbojki sede,Nominirani za športnika leta:
 • Gal Bjelovučić – plavanje,
 • Goran Čuček – Nogometni klub Rogaška,
 • Miha Fon – Košarkarski klub Rogaška,
 • Timotej Jordan – Karate klub Rogaška Slatina.
 •  Športnica leta:
 • Jasmina Zbil – Odbojka sede: Jasmina je že več let članica državne reprezentance v odbojki sede, v  kateri je prav lansko leto imela pomembno vlogo. Lani so dekleta nastopila na evropskem prvenstvu v Poreču na Hrvaškem in tudi z nekaj nesreče osvojila peto mesto. Igralke in vodstvo ekipe je sicer pričakovalo še nekaj več, a je tudi peto mesto lep uspeh za sicer precej pomlajano ekipo.
 • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina: Lani je postala državna prvakinja za kadetinje v kategoriji do 54 kg in z mladinsko državno reprezentanco osvojila tretje mesto na Balkanskem prvenstvu v Črni Gori.za slovensko reprezentanco je uspešno nastopila še na evropskem in svetovnem prvenstvu. Lani je osvajala prva mesta na mednarodnih turnirjih in pokalnih tekmah.
 •  Športnik leta
 • Gal Bjelovučić – Odlični slatinski plavalec je v letu 2017 dosegel cel niz odličnih uvrstitev. Dvakrat osvojil tretje mesto na državnem prvenstvu v štafeti na 4X200 m, tako pozimi kot poleti. Na poletnem mednarodnem mitingu v Kranju je osvojil tretje mesto v absolutni in drugo v mladinski konkurenci na 1.500 m, v mladinski konkurenci je zmagal v maratonu v Kopru, bil drugi v članski konkurenci maratona v Piranu.
 • Goran Čuček – Nogometni klub Rogaška. Goran je eden najboljših obrambnih igralcev v drugi državni nogometni ligi, ter ključni člen ekipe, ki se je v dveh letih povzpela kar za dve ligi višje. Čeprav je obrabni igralec je izredno učinkovit tudi v napadu pred nasprotnikovim golom, zato dosega precej zadetkov. Je zelo pozitivna oseba in vzpodbudno deluje na soigralce.
 • Miha Fon – Košarkarski klub Rogaška.je že tretjo sezono zapored član slatinskega kluba, v tej sezoni je tudi kapetan moštva. Lansko pomlad je bil pomemben člen ekipe, ki je igrala finale Lige Nova KBM, veliko je prispeval k temu velikemu uspehu in se izkazal v epskem finalnem obračunu z Union Olimpijo. Miha je izredno pozitiven mladenič, predan košarki in že skoraj pravi Slatinčan.
 • Timotej Jordan– Karate klub Rogaška Slatina. V letu 2017 je Timotej uspešno nastopal na turnirjih v naši državi in tujini, na državnem prvenstvu, bil je član slovenske otroške reprezentance na Balkanskem prvenstvu v Turčiji, spada v ožji izbir kadetske reprezentance. Na državnem prvenstvu je osvojil tretje mesto, zmagal na več turnirjih in pokalnih tekmah.    
 •  
 •  Naj društvoNajboljše športno društvo – Nogometni klub Rogaška:

  Po tem, ko je članska ekipa NK Rogaška leta 2016 osvojila prvo mesto v Medobčinski nogometni ligi Celje in se uvrstila v tretjo ligo, so fantje trenerja Neskiča odlično igrali tudi v tretji državni ligi in si priigrali nastop v drugi državni ligi. Tudi v tej konkurenci po nekaj začetnih težavah igrajo zelo dobro. Lani so bili zelo uspešni tudi kadeti NK Rogaška, ki jim je uspelo priti v prvo ligo. Ob tem velja povedati, da so prizadevni člani kluba zelo uspešni tudi v drugih segmentih delovanja kluba – uspešno so organizirali nekaj tekem v tretji in drugi ligi z zelo veliko gledalci, prizadevno skrbijo za športni park in seveda za vaditelje in trenerje, ki vodijo številne mlade v različnih selekcijah.

  Utemeljeni razlogi, da je Izvršni odbor ŠZ Rogaška priznanje za najboljše športno društvo v letu 2017 imenoval Nogometni klub Rogaška.

   Naj ekipa

  Naj ekipa v letu 2017 – članska ekipa Košarkarskega kluba Rogaška

  Čeprav se je leta 2015 ob uvrstitvi članske ekipe KK Rogaška v finale državnega prvenstva zdelo, da bo tak uspeh skoraj nemogoče ponoviti, so slatinski košarkarji že dve sezoni za tem spet igrali finale državnega prvenstva. Že polfinalni dvoboj z Zlatorogom je bil izredni dramatičen, saj so naši košarkarji prvo tekmo v svoji dvorani izgubili, nato pa naslednji dve zmagali. Še bolj napeto je bilo v finalu proti Union Olimpiji, ki je sicer osvojila naslov državnega prvaka, a predvsem tretja tekma finala bo šla v zgodovino, saj so Slatinčani pred nabito polnimi tribunami slatinske športne dvorane premagali nasprotnike iz Ljubljane. Tudi na tej tekmi, kot tudi vseh ostali, je Slatna, Slatna odmevalo iz skoraj vseh grl v dvorani, kajti, če že igralcem ni uspelo so bili navijači, in so še, gotovo najboljši v državi.

  Dovolj razlogov, da Izvršni odbor ŠZ Rogaška priznanje za naj ekipo leta 2017 podeljuje  članski ekipi Košarkarskega kluba Rogaška.

   

  Priznanje »Zaslužni športni delavci:

   Priznanje zaslužni športni delavec  prejme Peter Markovinovič – Košarkarski klub Rogaška

  Peter je trener košarke 2. stopnje (strokovni naziv si je pridobil leta 2014) in je v klubu praktično vso svojo kariero. Kot igralec je šel čez vse klubske selekcije in v sezoni 2010/2011 postal celo kapetan članskega moštva. Po zaključku igralske kariere leta 2011 prevzel vodenje in koordiniranje dela vseh mlajših selekcij v klubu, je tudi pomočnik glavnega trenerja. Kot njegove največje trenerske uspehe štejemo dvakrat 2. mesto v državi s selekcijo U14 (2011) in s kadetsko ekipo (2017).

   Priznanje zaslužni športni delavec  prejme Pajo Todorović – Nogometni klub Rogaška

  Pajo je eden tistih, brez katerih si nogometa v Rogaški Slatini ne znamo predstavljati. Nogometu je ostal zvest tudi po stečaju NK Steklar in se boril, da je klub na novo zaživel in preživel. Vrsto let je gonilna sila pri vzdrževanju igrišč in organizaciji tekem. Je eden tistih, ki so s srcem predani klubu.

  Priznanje zaslužni športni delavec  prejme Zdravko Romih – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

  Zdravko je bil ustanovitelj uspešnega karate kluba, ki je lani praznoval 30-letnico obstoja. Dolga leta je bil predsednik in trener v klubu in vzgojil številne državen prvake, na katere je prenašal bogato znanje, ki ga je pridobil v času uspešne tekmovalne poti in na številnih izobraževanjih doma in v tujini. Izkazal se je tudi kot organizator številnih tekmovanj na državni in mednarodni ravni. Mirno lahko povemo, da je Zdravko legenda karateja.

  Priznanje za uspeh v šolskem športu

  Ekipa ml. deklic in dečkov v smučanju I. OŠ Rogaška Slatina: Mešana ekipa je lani dosegla prvo na območnem prvenstvu v smučanju. To je najvišja raven tekmovanja, saj državnega šolskega prvenstva ni.

  Tajša Kunstek in Riard Gashi  II. OŠ Rogaška Slatina: Sta uspešna atleta, lani sta sodelovala na državnem tekmovnaju, Tajša je lani osvojila 12 mesto v teku 60 metrov, Riard pa 6 mesto v štafeti.

  Matjaž Gobec in Miha Brantuša Šolski center Rogaška Slatina: Uspešna smučarja sta se lani udeležila državnega šolskega prvenstva v veleslalomu. Miha je bil peti, Matjaž sedmi.

  Perspektivni športnikMitja Kuraj, Sara Fijačko – Karate klub Rogaška Slatina

  Marcel Lorber, Medej Podlesnik – Nogometni klub Rogaška

  Lur Janez Pobežin,  Nel Murko –  Košarkarski klub Rogaška

  Lina Jerkovič – Košarkarsko društvo Janina

  Niko Skubic – Društvo košarkarska šola Rogaška Slatina

  Ana Sekirnik – Športno društvo I OŠ Rogaška Slatina

  Grega Zbil, Jakob Žumer – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Športna zveza Rogaška organizira različna tekmovanja, ki so redna ali občasna. V poletnem času izvajamo rekreativno ligo v malem nogometu, ki poteka na prostem. Pozimi v športni dvorani Rogaška Slatina izvajamo zimsko ligo.

Informacije o dogodkih, ki jih organizira ŠZ Rogaška – Rogaški tek, Športnik leta, Test v hoji, Veter v laseh….

Spletne strani imajo naslednja društva: DPD Rolly, Košarkarski klub Rogaška, PD Vrelec, PD Boč-Kostrivnica, Plezalni klub Rogaška.

Utrinki z nekaterih dogodkov ter dogodkov športnih društev, članov ŠZ Rogaška, lahko najdete v tej galeriji.