Športnica in športnik leta 2018

21 Feb

avtor:

Kategorija: Uncategorized

Komentarjev: 0

Športnika leta 2018 sta Laura Potisk in Timotej Jordan

 Članica in član Karate kluba Rogaška Slatina sta naziv »Športnice« in  »Športnika leta 2018« prejela na prireditvi »Športnik leta 2018 v občini Rogaška Slatina«.

Razglasitev športnice in športnika leta ter podelitev ostalih priznanj je potekala v polni dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina. Kot glasbeni gost je nastopila Darja Gajšek, s svojo plesno točko se je predstavila zmagovalka šova Slovenija ima talent, Tjaša Dobravec, zaplesale so punce iz Kuš ni me, z imitacijsko točko so nastopili učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina, prireditev je povezovala Katja Žolgar.

Nominirane za športnico leta:

 • Lea Bele – Karate klub Kozjansko in Obsotelje,
 • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina,
 • Tina Strašek  – Plesni klub Kuš ni me.Nominirani za športnika leta:
 • Luka Bele – Karate klub Kozjansko in Obsotelje,
 • Filip Lojen – Nogometni klub Rogaška,
 • Leon Šantelj – Košarkarski klub Rogaška,
 • Timotej Jordan – Karate klub Rogaška Slatina.
 • PRIZNANJE ZA PODPORO ŠPORTU
 • Maks Černelič – Maks je lastnik in direktor uspešnega podjetja in zelo zagnan športni delavec. Že pred nekaj leti se je vključil v delo Nogometnega kluba Rogaška, kjer je še veliko več kot le pokrovitelj, saj je vpet tudi v vodenje kluba, ki uspešno nastopa v drugi državni nogometni ligi.  Že nekaj let finančno podpira delovanje Košarkarskega kluba Rogaška, kjer zelo cenijo njegov prispevek. Maks že več let finančno podpira delovanje Futsal kluba Dobovec, ki sicer nima domicila v naši občini, vendar pa tekme državnega prvenstva igrajo pred zvesto publiko v slatinski športni dvorani.
 • Zaslužni športni delavci
 • Nermin Porić – Nogometni klub Rogaška. Nermin je eden tistih, brez katerega si nogometa v Rogaški Slatini ne moremo predstavljati. Vrsto let je gonilna sila pri organizaciji vseh nogometnih tekem v klubu, kakor tudi pri vzdrževanju nogometnih igrišč in eden tistih, ki je s srcem v nogometu in klubu. S svojim vestnim delom je pripomogel, da je danes NK Rogaška prepoznan po vsej Sloveniji. Vzpodbudno deluje na ostale člane kluba ter poskrbi, da je delo pri pripravi zelenice opravljeno optimalno ter da je organizacija srečanj na tehničnem in varnostnem nivoju brezhibna.
 • Barbara Marčič Lavrič. S poučevanjem plesa je pričela že v osnovni šoli in po nekajletni prekinitvi spet pričela v Mariboru, leta 2008 pa jo je pot zanesla v Rogaško Slatino. Začela je s šestimi plesalkami, po letu dni pa imela že 4 skupine osnovnošolcev, s katerimi je leta 2011 dosegla tudi velik mednarodni uspeh. Leta 2013 je ustanovila plesni klub KUŠ NI ME, v katerem je plesno energijo sproščalo okoli 170 mladih plesalk in plesalcev. Posamezne skupine iz kluba so pod njenim vodstvom dosegle številne mednarodne uspehe, seveda tudi na različnih državnih tekmovanjih.
 • Gašper Kos – Društvo košarkarska šola Rogaška Slatina. Gašper se je še kot otrok zaljubil v košarko, kot osnovnošolec je bil v mlajših starostnih kategorijah nekajkrat državni prvak. Kot član Zlatoroga Laško je osvojil naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci in bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja.  Gašper je kmalu končal kariero igralca in je že devet let trener mlajših selekcij v DKŠ Rogaška Slatina, delo trenerja opravlja tudi v KD Janina. Z mladimi košarkaricami in košarkarji dela zelo zavzeto, s obilo energije  in z veliko občutka za delo z mladimi.
 • Aleksandra Plavčak – Karate klub Rogaška Slatina. Aleksandra se s karatejem ukvarja od leta 2001 je mednarodni mojster karateja 2. dan. Je trenerka karateja – strokovni delavec II, delo trenerke opravlja v Karate klubu Rogaška Slatina, kjer svoje bogato znanje že dolga leta nesebično prenaša na mlajše generacije –učenke in učence karateja. Pri delu je zel oprav pridejo tudi izkušnje, ki si jih je pridobila kot tekmovalka v mlajših karate kategorijah.
 •  
 • Naj ekipa – Članska ekipa KK Rogaška
 • Košarkarji KK Rogaška so v letu 2018 spet igrali zelo pomembno vlogo v slovenskem državnem prvenstvu, za nameček pa še v regionalni ABA ligi 2. V tem novoustanovljenem tekmovanju, v katerem so sodelovale ekipe iz držav nekdanje skupne države, so slatinski košarkarji prvenstvo končali tik za tistimi, ki so se uvrstili na final four. Še uspešnejši so spet bili v slovenskem prvenstvu, kjer so se najprej brez  težav uvrstili v ligo za prvaka, v njej pa tekmovanje končali na  četrtem mestu. To jim je za nasprotnika v polfinalu prineslo Union Olimpijo, ki pa je bila v tem dvoboju močnejša in se z dvema zmagama uvrstila v finale. A košarkarska zima in pomlad sta spet bili v znamenju slatinskih košarkarjev, ki so nekajkrat napolnili Športno dvorano Rogaška Slatina z navijači, ki so dihali s fanti na parketu.
 • Naj športno društvo –Karate klub Kozjansko in Obsotelje: Karate klub Kozjansko in Obsotelje je bil ustanovljen leta 1986. Takratni ustanovitelj in glavni trener, mojster karateja 6.DAN Zdravko Romih, ga je uspešno vodil dve desetletji, ko je žezlo predal Mihu Romihu, mojstru karateja 3.DAN. Športniki osvajajo odličja in najvišja mesta na slovenskih kot tudi na mednarodnih tekmovnjih. Leta 2017 so bili glavni organizator državnega prvenstva. Prav na tem  tekmovanju so leta 2016 doživeli svoj vrhunec, saj se je po dosežkih takratnih tekmovalcev klub uvrstil na 1. mesto vseh klubov v Sloveniji. V lanskem letu je po pokalnem seštevku dosegel odlično 5. mesto od 49 sodelujočih klubov in odlično 4.mesto na državnem prvenstvu. Kar z pomlajeno ekipo tekmovalcev res niso pričakovali. Na leto opravijo več kot 400 ur treningov za vsako starostno skupino in sodelujejo na več kot 50. športnih, družbenih dogodkih.
 • Priznanje za uspeh v šolskem športu

  Ekipa v T-ballu – I. OŠ Rogaška Slatina

  Ekipa 2. in 3. razredov, je na državnem turnirju v ŠKL Tee ball  premagala vse nasprotnike in 19. 5. 2018 v Lipici postala državni prvak v ŠKL Tee ball. Vodja in trenerka ekipe je bila Natalija Pobežin.

  Alex Stevanić in Lana Iseinoski – II. OŠ Rogaška Slatina

  Alex in Lana sta vsestranska športnika, ki največ odličnih rezultatov dosegata v atletiki in košarki.

  Katarina Fevžer, Špela Kitak – Šolski center Rogaška Slatina

  Katarina je dosegla 6. mesto na državnem tekmovanju v streljanju z zračno puško

  Špela Kitak je osvojila 4. mesto na regijskem tekmovanju v košarki

  Perspektivni športnik: Nik Puhek – Anže Kužnar, Jure Močnik – NK Rogaška, Ema Medved, Špela Virant – KD Janina, Žan Teran, Aleks Turner – DKŠ Rogaška Slatina, Nejc Kunštek, Alja Kutija – Karate klub Rogaška Slatina, Ana Bele, Filip Lotrič – – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Vito Tišma, Drejc Voh – Košarkarski klub Rogaška, Lukas Osek – voznik motokrosa

   

   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Športna zveza Rogaška organizira različna tekmovanja, ki so redna ali občasna. V poletnem času izvajamo rekreativno ligo v malem nogometu, ki poteka na prostem. Pozimi v športni dvorani Rogaška Slatina izvajamo zimsko ligo.

Informacije o dogodkih, ki jih organizira ŠZ Rogaška – Rogaški tek, Športnik leta, Test v hoji, Veter v laseh….

Spletne strani imajo naslednja društva: DPD Rolly, Košarkarski klub Rogaška, PD Vrelec, PD Boč-Kostrivnica, Plezalni klub Rogaška.

Utrinki z nekaterih dogodkov ter dogodkov športnih društev, članov ŠZ Rogaška, lahko najdete v tej galeriji.