Letna liga

Cerovcu letna liga

Razburljiv zaključek. S tekmami zadnjega kroga, v katerem sta se pomerili najboljši ekipi tekmovanja, se je končala letošnja letna liga Športne zveze Rogaška MOS servis v malem nogometu.

Piše: Jože Strniša
Foto Jože Strniša

LIGA SLAZTNA 3 Tekmovanje je začelo devet ekip, a sta dve po prvem delu omagali, zato je jeseni tekmovalo samo še sedem ekip. Organizatorji, Športna zveza Rogaška, opažajo velik upad zanimanja mladih za tekmovalno rekreacijo. Tako iz mesta Rogaška Slatina ni niti ene skupine mladih, ki bi želela nastopati v ligaškem tekmovanju. To očitno zanima samo še rekreativce iz severnega dela občine. Tudi v občini Rogatec ni deset fantov, ki bi jih zanimalo igranje v rekreativni ligi.

 

LIGA SLATNAV letošnjem tekmovanju sta po kakovosti izstopili ekipa Cerovec Fasaderstvo Krumpak in Kostrivnica MOS, ki sta o prvaku odločili v zadnji tekmi prvenstva. Več sreče in nogometnega znanja so prikazali Cerovljani in osvojili naslov prvaka. Po prikazanem ne bi bilo nezasluženo tudi, če bi bili na prvem mestu Kostrivničani, ki pa so se na nekaterih tekmah bolj kot s svojo igro ukvarjali s sodniki.

 

LIGA SLATNA 1Iz ekipe Cerovec prihaja tudi najboljši strelec lige Aleš Grošič, ki je dosegel nekaj zadetkov več kot Uroš Mikše iz ekipe Kostrivnica MOS. Tretje mesto je osvojila ekipa MKV montaže, ki z ekipo mladih Kostrivničanov, Stave Afna bar, tvori skupino ekip z mladimi igralci. Ekipa MKV montaže, ki prihaja iz Svetega Florijana, je bila najbolj športna ekipa in osvojila pokal za športno obnašanje. Veseli dejstvo, da se udeleženci tekmovanja obnašajo vse bolj športno.

 

Letna liga Športne zveze Rogaška MOS servis

Rezultati zadnjega kroga: Gajc Picerija Ferčec : Stave Afna bar 0:3 b.b., Kostrivnica Soffy (Plevnik) : MKV montaže (Jerič 3, Kidrič, Ducman, Močnik M.) 1:6, Kostrivnica MOS (Šeligo, Mikše) : Cerovec Fasaderstvo Krumpak (Grošič 2) 2:2, Caffe Lasso prosti.

Lestvica
1. Cerovec Fasaderstvo Krumpak 29
2. Kostrivnica MOS 27
3. MKV montaže 24
4. Stave Afna bar 21
5. Caffe Lasso 12
6. Kostrivnica Soffy 4
7. Gajc Picerija Ferčec 3

 

Športna zveza Rogaška organizira različna tekmovanja, ki so redna ali občasna. V poletnem času izvajamo rekreativno ligo v malem nogometu, ki poteka na prostem. Pozimi v športni dvorani Rogaška Slatina izvajamo zimsko ligo.

Informacije o dogodkih, ki jih organizira ŠZ Rogaška – Rogaški tek, Športnik leta, Test v hoji, Veter v laseh….

Spletne strani imajo naslednja društva: DPD Rolly, Košarkarski klub Rogaška, PD Vrelec, PD Boč-Kostrivnica, Plezalni klub Rogaška.

Utrinki z nekaterih dogodkov ter dogodkov športnih društev, članov ŠZ Rogaška, lahko najdete v tej galeriji.