Športnica in športnik leta 2018

21 Feb

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Športnika leta 2018 sta Laura Potisk in Timotej Jordan

 Članica in član Karate kluba Rogaška Slatina sta naziv »Športnice« in  »Športnika leta 2018« prejela na prireditvi »Športnik leta 2018 v občini Rogaška Slatina«.

Razglasitev športnice in športnika leta ter podelitev ostalih priznanj je potekala v polni dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina. Kot glasbeni gost je nastopila Darja Gajšek, s svojo plesno točko se je predstavila zmagovalka šova Slovenija ima talent, Tjaša Dobravec, zaplesale so punce iz Kuš ni me, z imitacijsko točko so nastopili učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina, prireditev je povezovala Katja Žolgar.

Nominirane za športnico leta:

 • Lea Bele – Karate klub Kozjansko in Obsotelje,
 • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina,
 • Tina Strašek  – Plesni klub Kuš ni me.Nominirani za športnika leta:
 • Luka Bele – Karate klub Kozjansko in Obsotelje,
 • Filip Lojen – Nogometni klub Rogaška,
 • Leon Šantelj – Košarkarski klub Rogaška,
 • Timotej Jordan – Karate klub Rogaška Slatina.
 • PRIZNANJE ZA PODPORO ŠPORTU
 • Maks Černelič – Maks je lastnik in direktor uspešnega podjetja in zelo zagnan športni delavec. Že pred nekaj leti se je vključil v delo Nogometnega kluba Rogaška, kjer je še veliko več kot le pokrovitelj, saj je vpet tudi v vodenje kluba, ki uspešno nastopa v drugi državni nogometni ligi.  Že nekaj let finančno podpira delovanje Košarkarskega kluba Rogaška, kjer zelo cenijo njegov prispevek. Maks že več let finančno podpira delovanje Futsal kluba Dobovec, ki sicer nima domicila v naši občini, vendar pa tekme državnega prvenstva igrajo pred zvesto publiko v slatinski športni dvorani.
 • Zaslužni športni delavci
 • Nermin Porić – Nogometni klub Rogaška. Nermin je eden tistih, brez katerega si nogometa v Rogaški Slatini ne moremo predstavljati. Vrsto let je gonilna sila pri organizaciji vseh nogometnih tekem v klubu, kakor tudi pri vzdrževanju nogometnih igrišč in eden tistih, ki je s srcem v nogometu in klubu. S svojim vestnim delom je pripomogel, da je danes NK Rogaška prepoznan po vsej Sloveniji. Vzpodbudno deluje na ostale člane kluba ter poskrbi, da je delo pri pripravi zelenice opravljeno optimalno ter da je organizacija srečanj na tehničnem in varnostnem nivoju brezhibna.
 • Barbara Marčič Lavrič. S poučevanjem plesa je pričela že v osnovni šoli in po nekajletni prekinitvi spet pričela v Mariboru, leta 2008 pa jo je pot zanesla v Rogaško Slatino. Začela je s šestimi plesalkami, po letu dni pa imela že 4 skupine osnovnošolcev, s katerimi je leta 2011 dosegla tudi velik mednarodni uspeh. Leta 2013 je ustanovila plesni klub KUŠ NI ME, v katerem je plesno energijo sproščalo okoli 170 mladih plesalk in plesalcev. Posamezne skupine iz kluba so pod njenim vodstvom dosegle številne mednarodne uspehe, seveda tudi na različnih državnih tekmovanjih.
 • Gašper Kos – Društvo košarkarska šola Rogaška Slatina. Gašper se je še kot otrok zaljubil v košarko, kot osnovnošolec je bil v mlajših starostnih kategorijah nekajkrat državni prvak. Kot član Zlatoroga Laško je osvojil naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci in bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja.  Gašper je kmalu končal kariero igralca in je že devet let trener mlajših selekcij v DKŠ Rogaška Slatina, delo trenerja opravlja tudi v KD Janina. Z mladimi košarkaricami in košarkarji dela zelo zavzeto, s obilo energije  in z veliko občutka za delo z mladimi.
 • Aleksandra Plavčak – Karate klub Rogaška Slatina. Aleksandra se s karatejem ukvarja od leta 2001 je mednarodni mojster karateja 2. dan. Je trenerka karateja – strokovni delavec II, delo trenerke opravlja v Karate klubu Rogaška Slatina, kjer svoje bogato znanje že dolga leta nesebično prenaša na mlajše generacije –učenke in učence karateja. Pri delu je zel oprav pridejo tudi izkušnje, ki si jih je pridobila kot tekmovalka v mlajših karate kategorijah.
 •  
 • Naj ekipa – Članska ekipa KK Rogaška
 • Košarkarji KK Rogaška so v letu 2018 spet igrali zelo pomembno vlogo v slovenskem državnem prvenstvu, za nameček pa še v regionalni ABA ligi 2. V tem novoustanovljenem tekmovanju, v katerem so sodelovale ekipe iz držav nekdanje skupne države, so slatinski košarkarji prvenstvo končali tik za tistimi, ki so se uvrstili na final four. Še uspešnejši so spet bili v slovenskem prvenstvu, kjer so se najprej brez  težav uvrstili v ligo za prvaka, v njej pa tekmovanje končali na  četrtem mestu. To jim je za nasprotnika v polfinalu prineslo Union Olimpijo, ki pa je bila v tem dvoboju močnejša in se z dvema zmagama uvrstila v finale. A košarkarska zima in pomlad sta spet bili v znamenju slatinskih košarkarjev, ki so nekajkrat napolnili Športno dvorano Rogaška Slatina z navijači, ki so dihali s fanti na parketu.
 • Naj športno društvo –Karate klub Kozjansko in Obsotelje: Karate klub Kozjansko in Obsotelje je bil ustanovljen leta 1986. Takratni ustanovitelj in glavni trener, mojster karateja 6.DAN Zdravko Romih, ga je uspešno vodil dve desetletji, ko je žezlo predal Mihu Romihu, mojstru karateja 3.DAN. Športniki osvajajo odličja in najvišja mesta na slovenskih kot tudi na mednarodnih tekmovnjih. Leta 2017 so bili glavni organizator državnega prvenstva. Prav na tem  tekmovanju so leta 2016 doživeli svoj vrhunec, saj se je po dosežkih takratnih tekmovalcev klub uvrstil na 1. mesto vseh klubov v Sloveniji. V lanskem letu je po pokalnem seštevku dosegel odlično 5. mesto od 49 sodelujočih klubov in odlično 4.mesto na državnem prvenstvu. Kar z pomlajeno ekipo tekmovalcev res niso pričakovali. Na leto opravijo več kot 400 ur treningov za vsako starostno skupino in sodelujejo na več kot 50. športnih, družbenih dogodkih.
 • Priznanje za uspeh v šolskem športu

  Ekipa v T-ballu – I. OŠ Rogaška Slatina

  Ekipa 2. in 3. razredov, je na državnem turnirju v ŠKL Tee ball  premagala vse nasprotnike in 19. 5. 2018 v Lipici postala državni prvak v ŠKL Tee ball. Vodja in trenerka ekipe je bila Natalija Pobežin.

  Alex Stevanić in Lana Iseinoski – II. OŠ Rogaška Slatina

  Alex in Lana sta vsestranska športnika, ki največ odličnih rezultatov dosegata v atletiki in košarki.

  Katarina Fevžer, Špela Kitak – Šolski center Rogaška Slatina

  Katarina je dosegla 6. mesto na državnem tekmovanju v streljanju z zračno puško

  Špela Kitak je osvojila 4. mesto na regijskem tekmovanju v košarki

  Perspektivni športnik: Nik Puhek – Anže Kužnar, Jure Močnik – NK Rogaška, Ema Medved, Špela Virant – KD Janina, Žan Teran, Aleks Turner – DKŠ Rogaška Slatina, Nejc Kunštek, Alja Kutija – Karate klub Rogaška Slatina, Ana Bele, Filip Lotrič – – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Vito Tišma, Drejc Voh – Košarkarski klub Rogaška, Lukas Osek – voznik motokrosa

   

   

Rogaški tek 2018

9 Oct

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Tekmovanje je letos potekalo že 22 leto zapored. Otroci in mladostniki iz slatinskih osnovnih ter srednje šole so se pomeril iv osmih različnih starostnih kategorijah, seveda ločeno dekleta in fantje. Teka, ki poteka na travnati površini ob dvorani Balinček ter po pomožnem nogometnem igrišču.

Rezultati

Dekleta L 2009 in mlajše: 1) Hana Jerković, 2) Ana Kolar, 3) Sienna Earles

Dekleta L 2008: 1) Neca Viher, 2) Ines Turnšek

Dekleta L 2007: 1) Tjaša Turnšek, 2) Martina Kidirč, 3) Lara Krumpak

Dekleta L 2006: 1) Ema Medved, 2) Mija Turnšek, 3) Sara Korez

Dekleta L 2005: 1) Lana Iseinoski, 2) Klara Šestanj, 3) Karin Volovšek

Dekleta L 2004: 1) Ines Žuranec, 2) Sara Skubi, 3) Tajša Kunstek

Dekleta L 2002-2003: 1) Pia Turk, 2) Klara Hrup, 3) Tjaša Nosan

Dekleta L 2001-2000: 1) Timeja Bračič, 2) Sara Kaučič, 3) Nikita Pongračić

 

Fantje L 2009 in mlajši: 1) Bor Krumpak, 2) Miha Volovšek, 3) Maj Blažun

Fantje L 2008: 1) Nejc Viher, 2) Elhan Bangoji, 3) Jaka Drozg

Fantje L 2007: 1) Staš Čoh, 2) Jan Lah, 3) Tomaž Frišek Petek

Fantje L 2006: 1) Vid Drozg, 2) Ilija Hajder, 3) Aljaž Šeligo

Fantje L 2005: 1) Primož Kidrič, 2) Jan Zobec

Fantje L 2004: 1) Lovro Škrabl, 2) Niki Šiljeg, 3) Dejan Čebular

Fantje srednja šola: 1) Marcel Angelo Matjašič, 2) Uroš Rojc, 3) Nejc Kraner.

 

 

Zimska liga veteranov ŠZ Rogaška

5 Feb

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Rezultati 3. turnirja

Bar Mare – ŠD Zibika (Zatler, Žličar, Dobelšek) : ŠD Boč (Černoša 2, Brodnjak) 3:3,

ŠK Virštanj (Krušlin) : Argentina (Prah, Kosernik, Tadina, Peček) 1:4,

Argentina (Tadina 4, Peček, Krklec) : ŠD Boč (Černoša) 6:1,

ŠK Virštanj (Plavčak, Šestanj, Lesjak) : Bar Mare – ŠD Zibika (Gajšek) 4:1.

Strelci : Tadina – Argentina 7, Kosernik 6 – Argentina , Zatler 5 – Bar Mare Zibika, Plavčak 4 – ŠK Virštanj.

LESTVICA Zimske lige veteranov 2018

M IME MOŠTVA KROG ZMAGA REMI PORAZ GOL

RAZLIKA

TOČKE
1 Argentina      6 4 1 1 21:13  13
2 ŠK Virštanj      6 3 1 2 16:13  10
3 Bar Mare-Zibika      6 1 2 3 11:16  5
4 ŠD Boč      6 1 2 3 14:22  5

 

 

Športnika leta 2017 sta Jasmina Zbil in Miha Fon

30 Jan

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Članica slovenske reprezentance v odbojki sede Jasmina Zbil in član Košarkarskega kluba Rogaška Miha Fon sta bila na prireditvi »Športnik leta 2017 v občini Rogaška Slatina«.

Razglasitev športnice in športnika leta ter podelitev ostalih priznanj je potekala v polni dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina. Kot glasbeni gost je nastopil Isaac Palma, zaplesale so punce iz Kuš ni me, z navijaško točko so nastopili učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina, prireditev je povezovala Alenka Vodušek.

Nominirane za športnico leta:

 • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina
 • Jasmina Zbil  – državna reprezentanca v odbojki sede,Nominirani za športnika leta:
 • Gal Bjelovučić – plavanje,
 • Goran Čuček – Nogometni klub Rogaška,
 • Miha Fon – Košarkarski klub Rogaška,
 • Timotej Jordan – Karate klub Rogaška Slatina.
 •  Športnica leta:
 • Jasmina Zbil – Odbojka sede: Jasmina je že več let članica državne reprezentance v odbojki sede, v  kateri je prav lansko leto imela pomembno vlogo. Lani so dekleta nastopila na evropskem prvenstvu v Poreču na Hrvaškem in tudi z nekaj nesreče osvojila peto mesto. Igralke in vodstvo ekipe je sicer pričakovalo še nekaj več, a je tudi peto mesto lep uspeh za sicer precej pomlajano ekipo.
 • Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina: Lani je postala državna prvakinja za kadetinje v kategoriji do 54 kg in z mladinsko državno reprezentanco osvojila tretje mesto na Balkanskem prvenstvu v Črni Gori.za slovensko reprezentanco je uspešno nastopila še na evropskem in svetovnem prvenstvu. Lani je osvajala prva mesta na mednarodnih turnirjih in pokalnih tekmah.
 •  Športnik leta
 • Gal Bjelovučić – Odlični slatinski plavalec je v letu 2017 dosegel cel niz odličnih uvrstitev. Dvakrat osvojil tretje mesto na državnem prvenstvu v štafeti na 4X200 m, tako pozimi kot poleti. Na poletnem mednarodnem mitingu v Kranju je osvojil tretje mesto v absolutni in drugo v mladinski konkurenci na 1.500 m, v mladinski konkurenci je zmagal v maratonu v Kopru, bil drugi v članski konkurenci maratona v Piranu.
 • Goran Čuček – Nogometni klub Rogaška. Goran je eden najboljših obrambnih igralcev v drugi državni nogometni ligi, ter ključni člen ekipe, ki se je v dveh letih povzpela kar za dve ligi višje. Čeprav je obrabni igralec je izredno učinkovit tudi v napadu pred nasprotnikovim golom, zato dosega precej zadetkov. Je zelo pozitivna oseba in vzpodbudno deluje na soigralce.
 • Miha Fon – Košarkarski klub Rogaška.je že tretjo sezono zapored član slatinskega kluba, v tej sezoni je tudi kapetan moštva. Lansko pomlad je bil pomemben člen ekipe, ki je igrala finale Lige Nova KBM, veliko je prispeval k temu velikemu uspehu in se izkazal v epskem finalnem obračunu z Union Olimpijo. Miha je izredno pozitiven mladenič, predan košarki in že skoraj pravi Slatinčan.
 • Timotej Jordan– Karate klub Rogaška Slatina. V letu 2017 je Timotej uspešno nastopal na turnirjih v naši državi in tujini, na državnem prvenstvu, bil je član slovenske otroške reprezentance na Balkanskem prvenstvu v Turčiji, spada v ožji izbir kadetske reprezentance. Na državnem prvenstvu je osvojil tretje mesto, zmagal na več turnirjih in pokalnih tekmah.    
 •  
 •  Naj društvoNajboljše športno društvo – Nogometni klub Rogaška:

  Po tem, ko je članska ekipa NK Rogaška leta 2016 osvojila prvo mesto v Medobčinski nogometni ligi Celje in se uvrstila v tretjo ligo, so fantje trenerja Neskiča odlično igrali tudi v tretji državni ligi in si priigrali nastop v drugi državni ligi. Tudi v tej konkurenci po nekaj začetnih težavah igrajo zelo dobro. Lani so bili zelo uspešni tudi kadeti NK Rogaška, ki jim je uspelo priti v prvo ligo. Ob tem velja povedati, da so prizadevni člani kluba zelo uspešni tudi v drugih segmentih delovanja kluba – uspešno so organizirali nekaj tekem v tretji in drugi ligi z zelo veliko gledalci, prizadevno skrbijo za športni park in seveda za vaditelje in trenerje, ki vodijo številne mlade v različnih selekcijah.

  Utemeljeni razlogi, da je Izvršni odbor ŠZ Rogaška priznanje za najboljše športno društvo v letu 2017 imenoval Nogometni klub Rogaška.

   Naj ekipa

  Naj ekipa v letu 2017 – članska ekipa Košarkarskega kluba Rogaška

  Čeprav se je leta 2015 ob uvrstitvi članske ekipe KK Rogaška v finale državnega prvenstva zdelo, da bo tak uspeh skoraj nemogoče ponoviti, so slatinski košarkarji že dve sezoni za tem spet igrali finale državnega prvenstva. Že polfinalni dvoboj z Zlatorogom je bil izredni dramatičen, saj so naši košarkarji prvo tekmo v svoji dvorani izgubili, nato pa naslednji dve zmagali. Še bolj napeto je bilo v finalu proti Union Olimpiji, ki je sicer osvojila naslov državnega prvaka, a predvsem tretja tekma finala bo šla v zgodovino, saj so Slatinčani pred nabito polnimi tribunami slatinske športne dvorane premagali nasprotnike iz Ljubljane. Tudi na tej tekmi, kot tudi vseh ostali, je Slatna, Slatna odmevalo iz skoraj vseh grl v dvorani, kajti, če že igralcem ni uspelo so bili navijači, in so še, gotovo najboljši v državi.

  Dovolj razlogov, da Izvršni odbor ŠZ Rogaška priznanje za naj ekipo leta 2017 podeljuje  članski ekipi Košarkarskega kluba Rogaška.

   

  Priznanje »Zaslužni športni delavci:

   Priznanje zaslužni športni delavec  prejme Peter Markovinovič – Košarkarski klub Rogaška

  Peter je trener košarke 2. stopnje (strokovni naziv si je pridobil leta 2014) in je v klubu praktično vso svojo kariero. Kot igralec je šel čez vse klubske selekcije in v sezoni 2010/2011 postal celo kapetan članskega moštva. Po zaključku igralske kariere leta 2011 prevzel vodenje in koordiniranje dela vseh mlajših selekcij v klubu, je tudi pomočnik glavnega trenerja. Kot njegove največje trenerske uspehe štejemo dvakrat 2. mesto v državi s selekcijo U14 (2011) in s kadetsko ekipo (2017).

   Priznanje zaslužni športni delavec  prejme Pajo Todorović – Nogometni klub Rogaška

  Pajo je eden tistih, brez katerih si nogometa v Rogaški Slatini ne znamo predstavljati. Nogometu je ostal zvest tudi po stečaju NK Steklar in se boril, da je klub na novo zaživel in preživel. Vrsto let je gonilna sila pri vzdrževanju igrišč in organizaciji tekem. Je eden tistih, ki so s srcem predani klubu.

  Priznanje zaslužni športni delavec  prejme Zdravko Romih – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

  Zdravko je bil ustanovitelj uspešnega karate kluba, ki je lani praznoval 30-letnico obstoja. Dolga leta je bil predsednik in trener v klubu in vzgojil številne državen prvake, na katere je prenašal bogato znanje, ki ga je pridobil v času uspešne tekmovalne poti in na številnih izobraževanjih doma in v tujini. Izkazal se je tudi kot organizator številnih tekmovanj na državni in mednarodni ravni. Mirno lahko povemo, da je Zdravko legenda karateja.

  Priznanje za uspeh v šolskem športu

  Ekipa ml. deklic in dečkov v smučanju I. OŠ Rogaška Slatina: Mešana ekipa je lani dosegla prvo na območnem prvenstvu v smučanju. To je najvišja raven tekmovanja, saj državnega šolskega prvenstva ni.

  Tajša Kunstek in Riard Gashi  II. OŠ Rogaška Slatina: Sta uspešna atleta, lani sta sodelovala na državnem tekmovnaju, Tajša je lani osvojila 12 mesto v teku 60 metrov, Riard pa 6 mesto v štafeti.

  Matjaž Gobec in Miha Brantuša Šolski center Rogaška Slatina: Uspešna smučarja sta se lani udeležila državnega šolskega prvenstva v veleslalomu. Miha je bil peti, Matjaž sedmi.

  Perspektivni športnikMitja Kuraj, Sara Fijačko – Karate klub Rogaška Slatina

  Marcel Lorber, Medej Podlesnik – Nogometni klub Rogaška

  Lur Janez Pobežin,  Nel Murko –  Košarkarski klub Rogaška

  Lina Jerkovič – Košarkarsko društvo Janina

  Niko Skubic – Društvo košarkarska šola Rogaška Slatina

  Ana Sekirnik – Športno društvo I OŠ Rogaška Slatina

  Grega Zbil, Jakob Žumer – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

   

Zimska liga veteranov -2. turnir

15 Jan

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Rezultati:

Bar Mare – Zibika (Doberšek) : ŠK Virštanj (Vodušek, Plavčak, Šestanj) 1:3,

ŠD Boč (Brodnjak, Černoša, Stojnšek) : Argentina (Kosernik 3, Peček) 3:4,

Bar Mare – Zibika (Zatler, Žličar) : Argentina (Tadina 2, Kosernik, Hernaus) 2:4,

ŠK Virštanj (Plavčak 2, Lesjak 2, Vodušek, Šestanj) : ŠD Boč (Križan 2, Stojnšek) 6:3.

 

Rdeči kartoni: Gajšek – Bar Mare-Zibika, Plavčak – ŠK Virštanj, Puhek – ŠD Boč. Vsi imajo prepoved igranja na 1 (eni) tekmi.

Rumeni kartoni: Zatler, Vrbek – Bar Mare-Zibika, Kosernik, Hernaus, Peček – Argentina, Šestanj – ŠK Virštanj.

Strelci : Kosernik 5 – Argentina , Zatler 4 – Bar Mare Zibika, Plavčak 3 – ŠK Virštanj, Debelak 3 – ŠD Boč.

LESTVICA Zimske lige veteranov po 2. turnirju

 

M IME MOŠTVA KROG ZMAGA REMI PORAZ GOL

RAZLIKA

TOČKE
1 ŠK Virštanj      2 2 1 1 11:8  7
2 Argentina      2 2 1 1 11:11  7
3 Bar Mare-Zibika      2 1 1 2 7:9  4
4 ŠD Boč      2 1 1 2 10:13  4

 

 

Zimska liga veteranov ŠZ Rogaška

18 Dec

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Rezultati 1. turnirja:

Argentina (Prah, Kosernik) : Bar Mare-Zibika (Zatler 2, Gajšek) 2:3;

ŠD Boč (Debelak 2, Puhek) : ŠK Virštanj (Kovačič) 3:1;

ŠK Virštanj (Jakopina) : Argentina (Hernaus) 1:1;

Bar Mare-Zibika (Zatler) : ŠD Boč (Debelak) 1:1.

Rumeni kartoni:

Gajšek, Zatler, Doberšek – Bar Mare-Zibika, Prah – Argentina, Šestanj – ŠK Virštanj.

Zimska liga veteranov

14 Dec

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

URNIK 1. kroga v nedeljo, 17. decembra

15,00 Argentina : ŠD Zibika

15,35 ŠD Boč : ŠK Virštanj

16,20 ŠK Virštanj : Argentina

16,55 ŠD Zibika : ŠD Boč

RAZPIS Zimske lige veteranov

25 Oct

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

SPLOŠNO

Športna zveza Rogaška Slatina razpisuje Zimsko ligo veteranov 2017/18. Tekmovanje bo predvidoma potekalo od nedelje 3. decembra 2017 do sredine februarja 2018. Način tekmovanje bomo izbrali glede na število prijavljenih ekip.

PRAVICA NASTOPA

Pravico sodelovanja imajo ekipe malega nogometa, ki se prijavijo v roku in v roku tudi plačajo prijavnino. Igralci morajo biti rojeni leta 1982 ali starejši. Posamezna ekipa lahko ima prijavljena 2 igralca rojena med leti 1983 – 1985.

PRIJAVA

Ekipa se prijavi, ko opravi naslednje: Na naslov ŠZ Rogaška pošlje obrazec za prijavo ekipe, ki je priložen temu razpisu. Vsaka ekipa lahko prijavi največ 15 igralcev. To mora biti narejeno do srede, 15. novembra 2017. Prijavnina mora biti poravnana do petka 1. decembra. Ekipe, ki imajo pravico nastopa, a prijave do roka ne bodo opravile, ne bomo upoštevali pri sestavi lig in urnika.

Vsi nastopajoči sodelujejo na lastno odgovornost!

VIŠINA PRIJAVNINE.

Prijavnina za ligo bomo določili na osnovi števila prijav in sistema tekmovanja – dvokrožni ali enokrožni sistem. Bo pa okoli 190 EUR

Prijavnino poravnate v gotovini, samo izjemoma na

TRR SI56 6100 0001 5048 636 –  Delavska hranilnica

Iz prijavnine bomo poravnali stroške telovadnice, stroške sodnikov, ter za pokale. Podelili pokale za prva tri mesta, najboljšega strelca in najbolj športno ekipo.

OBVEŠČANJE

Razpored za prvi krog bomo poslali po navadni in e. pošti, za naslednje bo na ogled na oglasni deski v telovadnici, kjer bodo objavljene tudi vse druge informacije – lestvice, strelci, kartoni, kaznovani igralci. Vsi ti podatki bodo objavljeni tudi na spletni strani kozjansko.info in sport -slatna.si

Športni pozdrav!

Janko Belcer, l.r.                                                            Jože Strniša,

Predsednik Komisije                                                sekretar ŠZ Rogaška,

040 253 113

Rogaški tek 2017

9 Oct

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Rogaški tek 2017

Skoraj 200 mladih se je udeležilo letošnjega, že 21. por vrsti Rogaškega teka, ki ga je organizirala Športna zveza Rogaška Slatina.

V slatinskem športnem parku je bil prejšnji četrtek popoldne v prijetnem sončnem vremenu pravi živ žav, saj so se po progi za tek podili številni mladi. Tisti, ki pa niso bili na progi so ob njej navijal izza svoje sošolke ali sošolce. Še posebej velja pohvaliti slatinski šolski center, saj so bili najbolj številčna šola. Tekmovanje, ki ga slatinska športna zveza organizira ob pomoči številnih, predvsem pa šolskimi športnimi pedagogi, je letos potekalo v sklopu evropskega tedna športa. Najboljšim v posameznih starostnih kategorijah ej predsednik ŠZ Rogaška Matjaž Ošlak takoj po prihodu v cilj izročil medalje, vsi udeleženci so dobili spominsko majico in osvežilno pijačo. »Zelo smo zadovoljni z odzivom mladih na tek, saj se zavedamo, kako pomembno je spodbujati gibanje v naravi pri mladih. Ob tem se zahvaljujem vsem, ki so športni zvezi pomagali pri organizaciji po številu udeležencev ene večjih športnih prireditev v občini Rogaška Slatina«, je povedal predsednik ŠZ Rogaška Matjaž Ošlak.

Rezultati:

Dekleta letnik (L) 2008 in mlajše: 1) Ana Kolar, 2) Neca Viher, 3) Sara Križan;

Dekleta L 2007: 1) Tjaša Turnšek, 2) Eva Maruša Franc, 3) Martina Kidrič;

Dekleta L 2006: 1)Ema Medved, 2) Maja Turnšek, 3) Špela Virant;

Dekleta L 2005: 1) Lara Klauški, 2) Klara Šestanj, 3) Ela Kit;

Dekleta L 2004: 1) Ines Županec, 2) Ana Bedenik, 3) Zoe Drašković;

Dekleta L 2003: 1) Klara Hrup, 2) Gaja Goručan, 3) Laura Božič;

Dekleta L 2002/2001: 1) Timeja Bračič, 2) Laura Potisk, 3) Pia Turk;

Dekleta L 2000/1999: 1) Petra Kunstek, 2) Amadeja Švab, 3) Tajda Čebulj Brumec.

 

Fantje L 2008 in mlajši: 1) Nejc Viher, 2) Gal Herček, 3) Elhan Bangoji;

Fantje L 2007: 1) Staš Čoh, 2) Filip Pongračić, 3) Jan Lan;

Fantje L 2006: 1)Staš Osrečki, 2) Žan Lorber, 3) Ilija Hajder;

Fantje L 2005: 1) Blaž Bele, 2) Miha Hernavs, 3) Lur Pobežin;

Fantje L 2004: 1) Nejc Šiljeg, 2) Niki Šiljeg, 3) Gašper Turnšek;

Fantje L 2003: 1) Renato Vozlič, 2) Marko Turnšek, 3) Gašper Gril;

Fantje L 2002/2001: 1) Niko Vincelj, 2) Matjaž Matjašič, 3) Vid Gaber.

 

 

Skupščina ŠZ Rogaška

25 May

posted by

Categories: Uncategorized

Comments: 0

Na volilni skupščini Športne zveze Rogaška Slatina so predstavniki društev, članov športne zveze, izvolili novo vodstvo zveze.

Soglasno za predsednika za še en mandat potrdili Matjaža Ošlaka, ki so ga za to mesto predlagali Smučarki klub Rogaška, Košarkarski klub Rogaška in Športno društvo Kostrivnica. V izvršni odbor so izvolili Suzano Ravnikar – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Matjaža Čerčka – Planinsko društvo Vrelec, Vilija Friškovica – Balinarski klub Rogaška, Dragana Šučurja – Športno društvo Slatna in Janka Belcerja – Nogometni klub Rogaška. S tem so v izvršnem odboru zastopane vse različne športne panoge. Za člane nadzornega odbora so bili izvoljeni: Kristijan Novak, predsednik in Zlatko Baroš ter Stanislav Paš kot člana. Disciplinsko komisijo sestavljajo: Nanika Čakš, Ervin Mikše in Martin Baloh.

Na skupščini so v svoje vrste sprejeli še eno društvo in sicer Ženski nogometni klub Rogaška, tako je sedaj v zvezo včlanjenih 26 društev, ki delujejo na območju občine Rogaška Slatina.

V poročilu o delu v zadnjem mandatu je Ošlak izpostavil dobro sodelovanje z Občino Rogaška Slatina, ki iz leta v leto povečuje finančna sredstva, namenjena za šport, ob tem je zahvalo izrekel županu, mag. Branko Kidriču in vodji Oddelka za družbene dejavnosti Polonci Golob Kovačič. Izrazil je zadovoljstvo nad vse več športno aktivnih občanih, povečuje se tudi število športnih društev. Spomnil je na uspešno realizirane najpomembnejše aktivnosti športne zveze v posameznem letu – športnik leta, veter v laseh, aktivnosti med počitnicami, rogaški tek…

O delu športne zveze in športnih društev sta se pohvalno izrazili Polonca Golob Kovačič predsednica odbora za družbene dejavnosti Mateja Jagodič.

Na skupščini, kjer so sodelovali predstavniki 20 društev,  so bili soglasno sprejeti: Poročilo o delu in finančno poročilo ŠZ Rogaška v letu 2016 ter program dela za leto 2017, objavljamo jih v nadaljevanju.

POROČILO o realizaciji programa ŠZ Rogaška 2016

 Uvod

 V lanskem letu smo realizirali celoten program dela, sprejet na skupščini, čeprav smo ob tem imeli tudi nekaj težav.  Ocenjujemo, da smo dosegli vse zastavljene cilje, kar se kaže tudi v vse več športno aktivnih prebivalcih naše občine.

S pomočjo več članov izvršnega odbora smo pridobili več sponzorjev za naš program, kar je pomenilo, da smo finančno poslovali zelo dobro.

 Športnik leta (28. januar) – prireditev je bila zelo dobro obiskana, k čemur je prispevala tudi odločitev, da nastopi popularni glasbeni ansambel. Ker je bilo na izbor športnice leta nekaj pripomb, smo nekoliko posodobili Pravilnik o izboru športnice in športnika leta, ki ga je sprejela skupščina športne zveze.

  Aktivnosti med počitnicami  – februar 5, julij 10 dni, avgust 5 dni, oktober 4 dnidejavnosti v dvorani Janina so bile dobro obiskane, še posebej med zimskimi in krompirjevimi počitnicami.

Izleti v Izolo  – V poletnih mesecih smo izvedli štiri izlete v Izolo, skupno smo imeli 210 udeležencev, od tega 121 otrok. Na vseh izletih smo imeli 8 spremljevalcev.

 Liga malega nogometa (december 2015 – februar 2016) –. V zimski ligi je bilo 8 udeleženih ekip. Tekmovanje je minilo brez zapletov, žal opažamo, da zanimanje za to obliko rekreacije močno upada.

Letno ligo smo v sodelovanju s ŠD Kostrivnica izvedli od aprila do oktobra potekala na igrišču v Kostrivnici. Udeleženih je bilo 8 ekip, od teh 4 iz drugih občin.

Hoja na 2km (april, oktober)Sredi maja, septembra in novembra smo v sodelovanju z Zdravstveno postajo izvedli tri teste v hoji na 2km, ki so bili dobro obiskan. Skupno smo imeli 95 udeležencev, kar ocenjujemo, kot zelo lepo število in dokaz, da se vedno več, predvsem starejših, zaveda pomena telesnega gibanja za zdravje.

Veter v laseh (maj)Glede na izkušnjo iz leta 2015, ki ni bila najbolj uspešna pri številu udeležencev smo lani izvedli akcijo »Veter v laseh« spet v maju. Akcija je sicer v organizaciji LAS Občine Rogaška Slatina, mi izvedemo športni del. Lani je bilo spet več udeležencev.

 Turnir za Pokal Občine Rogaška Slatina (julij) – turnir smo izvedli na igrišču z umetno travo v športnem parku, sodelovalo je 6 ekip, med njimi tudi dve veteranski. Udeleženci so bili zadovoljni z novim igriščem.

 Rogaški tek ( september) – sodelovalo je skoraj 200 mladih. Ob sodelovanju občinske uprave smo uredili teren za progo, ki je sedaj primerno dolga.  Pri organizaciji je sodelovalo BŠD Rogaška Crystal ter učitelji športne vzgoje osnovnih in srednje šole.

 Skozi vse leto smo aktivno sodelovali pri izvedbi programov naših društev.

 

F I N A N Č N O P O R O Č I L O za leto 2016

 PRIHODKI: 22.899 EUR

Občinski proračun:  20.107 EUR

 • 260 EUR – za delovanje (materialni stroški, plača sekretarja)
 • 500 EUR – za organizacijo prireditev (Športnik, leta, Rogaški tek…)
 • 830 EUR – za druge programe (zdravstvena kolonija, počitniške dejavnosti, test v hoji..)

Prijavnine za rekreativne lige: 2.440 EUR

Članarine društev: 352 EUR

ODHODKI: 23.259 EUR

Materialni stroški: 588 EUR (elektrika, ogrevanje, pisarniški material, vzdrževanje avtomobila)

Stroški storitev: 1.973 EUR (komunalne storitve, telefon, reprezentanca, oglaševanje)

Plača in nadomestila: 11.178 EUR

Prireditve:

 • Športnik leta 017 EUR
 • Rogaški tek 250 EUR

Drugi programi:

– rekreacija               2.486 EUR (lige in turnir za občinski praznik)

– aktivnosti med počitnicami 2.547 EUR

– zdravstvena kolonija     748 EUR

– bančne storitve       285 EUR

– amortizacija opreme 169 EUR

– drugi odhodki 299 EUR

Kratkoročne terjatve do kupcev so znašale 2.275 EUR, kratkoročne obveznosti do dobaviteljev so bile v višini 522 EUR. Stanju na TRR 31.12. 2016 je bilo 1.343 EUR.

 

PROGRAM  DELA  2017

prireditev »Športnik leta«, konec januarja;

      zimska liga malega nogometa, januar, februar – sodelovalo je 6 ekip v članski kategoriji. Pri organizaciji moramo upoštevati precejšnjo zasedenost telovadnice Ratanska vas.

aktivnosti med počitnicami, februar, julij, avgust – ta del programa poteka po ustaljenem načinu, ko udeležencem pomudimo možnost ukvarjanja z malim nogometom, košarko, namiznim tenisom, badmintonom, dvoranskim hokejem… Aktivnosti bodo potekale en teden med zimskimi dva tedna med poletnimi in en teden med krompirjevimi počitnicami, po štiri ure na dan. Pričakujemo med 30 in 50 udeležencev dnevno –predvideni stroški: Izleti s kopanjem v Izoli, julij, avgust – izleti so namenjeni predvsem mladini, a zaradi zapolnitve avtobusa, s katerim udeležence odpeljemo v Izolo, sprejmemo tudi starejše. Pričakujemo, da bo avtobus poln na vseh štirih izletih;

»Veter v laseh« – športni del, konec maja – akcija bo potekala na nekoliko drugačen način kot leta doslej. Pri tem bomo prosili za pomoč društva, ki bodo lahko prireditev izkoristila za promocijo svoje dejavnosti.

Turnir v malem nogometu za »Pokal občine Rogaška Slatina«, začetek julija – turnir organiziramo v sklopu prireditev ob občinskem prazniku, sodeluje okoli 10 ekip malega nogometa z območja naše občine;

Planinski pohod na Boč, prva sobota v juliju – izvedli ga bomo v sodelovanju z KS Kostrivnica in PD Boč-Kostrivnica

»Rogaški tek«, konec septembra, začetek oktobra – prireditev je tradicionalna in že zelo dobro utečena. Pričakujemo okoli 200 udeležencev;

hoja na 2 km –. Sodelovali bomo z zdravstveno postajo Rogaška v Slatina Izvedli bomo dve akciji, eno pomladi, drugo jeseni;

 Zdravstvena kolonija – plačilo dela stroškov za udeležence zdravstvene kolonije, ki jo organizira Medobčinska športna zveza Šmarje;

Turnir trojk ob prazniku občine – turnir bomo izvedli v sodelovanju z nekaterimi posamezniki, ki so aktivni na tem področju. Pričakujemo okoli 50 udeležencev.

 Ob tem bomo spremljali delo društev, ki so naši člani in jim pri tem pomagali. Prav tako bomo občinskemu vodstvu (županu in vodji Oddelka za družbene dejavnosti) predstavljali športno problematiko in sodelovali pri iskanju rešitev ob morebitnih težavah.

 

 

 

 

 

Športna zveza Rogaška organizira različna tekmovanja, ki so redna ali občasna. V poletnem času izvajamo rekreativno ligo v malem nogometu, ki poteka na prostem. Pozimi v športni dvorani Rogaška Slatina izvajamo zimsko ligo.

Informacije o dogodkih, ki jih organizira ŠZ Rogaška – Rogaški tek, Športnik leta, Test v hoji, Veter v laseh….

Spletne strani imajo naslednja društva: DPD Rolly, Košarkarski klub Rogaška, PD Vrelec, PD Boč-Kostrivnica, Plezalni klub Rogaška.

Utrinki z nekaterih dogodkov ter dogodkov športnih društev, članov ŠZ Rogaška, lahko najdete v tej galeriji.