Izbor športnika leta 2019 v občini Rogaška Slatina

6 Jan

avtor:

Kategorija: Uncategorized

Komentarjev: 0

Športna zveza (ŠZ) Rogaška Slatina bo na posebni prireditvi v petek, 24. januarja, razglasila športnico in športnika leta 2019 v občini Rogaška Slatina. Izvršni odbor ŠZ Rogaška je na podlagi predlogov društev in lastni presoji določil nominirane za športnico in športnika leta 2019 v občini Rogaška Slatina.

Pri glasovanju imajo eno tretjino glasov športna društva, eno izvršni odbor in eno bralci Rogaških novic, zato vas vabimo, da izpolnite spodnjo glasovnico in pomagate izbrati naj športnico in športnika.

 

Med športnicami so nominirane:

Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina. Laura je letu 2019 nadaljevala z odličnimi nastopi v mladinski konkurenci. Kot članica slovenske reprezentance je nastopila na svetovnem prvenstvu za mlajše kategorije v Čilu in zasedla odlično peto mesto, temu je dodala še sedmo mesto na evropskem prvenstvu, tretje na prvenstvu Balkana in drugo v državnem prvenstvu.

Tjaša Turnšek – Košarkarsko društvo Janina. Katja je bila najboljša igralka ekipe U13 KD Janina, ki je pomladi dosegla izjemen uspeh z osvojitvijo naslova državnega prvaka v tej konkurenci. Katja izstopa po marljivosti in košarkarskem znanju za svoje starostno obdobje, na finalnem turnirju U13 v Rogaški Slatini je bila proglašena za najbolj koristno igralko turnirja.

Med športniki so nominirani:

Timotej Jordan – Karate klub Bushido Rogaška Slatina. Timotej je v letu 2019 četrtič zapored postal državni prvak, čemur je dodal še pokalni naslov. Na svetovnem prvenstvu v Čilu in evropskem prvenstvu na Danskem je osvojil sedmi mesti. Je najvišje rangirani slovenski karateist na svetovni lestvici WKF, kjer zaseda tretje mesto.

 Lukas Osekmotokros. Že kot otrok je šel po stopinjah starejšega brata in se zapisal motokrosu. Lani je postal državni prvak Slovenije v kategoriji do 65 ccm in državni prvak odprtega prvenstva Hrvaške. Vozil je tudi evropsko prvenstvo, na katerem je bil med deseterico najboljših ter je tekmoval tudi v mladinski reprezentanci na svetovnem prvenstvu.

Marko Peček – Futsal klub Dobovec. Marko je že nekaj let član trenutno daleč najboljše ekipe malega nogometa – futsala v Sloveniji iz Dobovca. Čeprav je drugi vratar, dobiva vse več priložnosti, še posebej je uspešen ob obrambah kazenskih strelov nasprotnikov. Marko je lani že drugič zapored postal državni, pa tudi pokalni prvak in se uvrstil med deset najboljših v Evropi.

Patrik Škrablin – Karate klub Rogaška Slatina. Patrik je v lanskem letu uspešno nastopal na številnih turnirjih doma in v tujini ter na državnem prvenstvu. Dosegel je deseto mesto na evropskem univerzitetnem prvenstvu, peti je bil na balkanskem prvenstvu, drugi na članskem državnem prvenstvu, tretji mesti je osvojil med mlajšimi člani in z ekipo.

Grega Zbil – Karate klub Obsotelje in Kozjansko. Grega, ki trenira in tekmuje v kategoriji kate, se je v letu 2019 prebil med vodilne karateiste v svoji starostni kategoriji v Sloveniji. Odlično je nastopil na prvenstvu Balkana v Banji Luki, kjer se je po nekaj prepričljivih zmagah prebil v finale, kjer pa je moral priznati premoč nasprotniku iz Turčije.

Najboljše bomo razglasili na prireditvi ‘Najboljši v športu v občini Rogaška Slatina 2019’, ki bo v petek, 24. januarja 2020, ob 19. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Glasbeni gost bo skupina Zvita feltna.

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Športna zveza Rogaška organizira različna tekmovanja, ki so redna ali občasna. V poletnem času izvajamo rekreativno ligo v malem nogometu, ki poteka na prostem. Pozimi v športni dvorani Rogaška Slatina izvajamo zimsko ligo.

Informacije o dogodkih, ki jih organizira ŠZ Rogaška – Rogaški tek, Športnik leta, Test v hoji, Veter v laseh….

Spletne strani imajo naslednja društva: DPD Rolly, Košarkarski klub Rogaška, PD Vrelec, PD Boč-Kostrivnica, Plezalni klub Rogaška.

Utrinki z nekaterih dogodkov ter dogodkov športnih društev, članov ŠZ Rogaška, lahko najdete v tej galeriji.